Mika Forss – Petri Salmela Bodenin lounasravien tutkaparina

8.3.2019 - 10:38 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Ulkomaat

Petri Salmelalla on tänään Bodenissa huimat 14 hevosta startissa. Kuvat: Anu Leppänen

Mika Forss ajaa perjantai-iltapäivän Bodenin lounasraveissa peräti kahdeksaa kotiradan ykköstreenarin hevosta.

Vaikka Suomen monivuotinen kärkikuski Forss on satsannut viime vuosina entistä enemmän Ruotsiin, Pohjois-Ruotsin Bodenissa hän on suht harvinainen vieras.

”Soitin Mikalle, kun kymmenen vuoden ajan ykköskuskinani ajanut Ulf Ohlsson ilmoitti viime sunnuntaina, että ajaa Rommessa eikä pääsekään meille Bodeniin. Mika kysyi, että pärjätäänkö me, ja minä vastasin, että kyllä ainakin vähän olisi tarkoitus. Mikan navigaattoriin sopi sitten torstain Lahden ja lauantain Joensuun väliin käydä täällä”, Petri Salmela naurahtaa.

Sanomattakin on selvää, että Forss on Salmelalle mieluinen kuski.

”Mika on huippuammattilainen: sopivan analyyttinen, miettii ajoja ja keskittyy niihin. Samalla lailla tekevät tietysti monet nuoremmatkin suomalaiskuskit, mutta rutiinitasoltaan Mika on tomaa luokkaansa”, Petri Salmela kehaisee.

”Mika on satsannut nyt entistä enemmän Ruotsiin ja ajanut jonkin verran meidänkin hevosia. Hän on pärjännyt hienosti ja pärjää ihan varmasti jatkossakin,”

Tämän päivän suhteen odotuksia laski jonkin verran aamulla alkanut lumimyräkkä.

”Vielä eilen oli haaveita, että olisi riisuttu ainakin etukenkiä pois, ja siitä olisi olisi ollut monelle hevoselle etua. Nyt on tullut kuitenkin varmaan jo 15 senttiä lunta, ja se jäi haaveeksi”, Salmela kertoo kymmenen maissa Suomen aikaa.

”Hevoset on hyvässä kunnossa, mutta monet sellaisilla lähtöpaikoilla, että ihan voittoihin tarvitaan tuuria ja Mikan oivaltavia ajolinjoja.”

”Jenkki Catch The Game palaa tauolta ja tarvitsee vielä startteja, mutta tallin muista hevosista ainakin Dwight Sisu ja B.W.L.Timekeeper pystyvät juoksujen onnistuessa pärjäämään. Ja 3-vuotislähdössä kaikki on hyviä, erityisesti Dee Dee Dancer”, Salmela lisää.

Bodenin lounasravit starttaavat tänään perjantaina Suomen aikaa kello 13:45.

Mika Forssille ja muille Bodenin ohjastajille on luvassa talviset olosuhteet takatalven yllätettyä ja sankan lumisasteen alettua perjantaiaamuna.
Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti