Neljäs peräkkäinen Vermon-valloitus

28.11.2018 - 22:01 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Kahdeksanvuotias tamma Nedda Miller on äitynyt hurjaan iskuun. Kuva: Anu Leppänen

VERMO. Voittoputken Vermossa kasannut Nedda Miller on Myllymäen tallin pitkäaikaisen kasvatustoiminnan tulosta.

Ari Moilasen vakioajokki Nedda Miller vastaili T65-avauskohteessa keulasta kirikamppailussa Heavy Beatille ja otti jo neljännen peräkkäisen Vermon-voittonsa. Syys- ja lokakuun onnistumiset ovat saaneet marraskuussa jatkoa kahdella 65-voitolla.

Kesällä Nedda Miller laukkasi kahdessa startissa hylkäykseen saakka, mutta nyt laukat ovat jääneet ja tulosta on tullut.

”Kyllä sitä viimeistä kaarretta saa jännittää edelleen”, valmentaja Ulla Korhonen myönsi. ”Siellä se laukka on joka kerta tullut, ehkä kaarrejuokseminen on vain vaikeampaa. Neljä viimeistä kertaa on mennyt hyvin, mutta tappiohan on väistämättä lähempänä joka kerta.”

Nedda Miller on mynämäkeläisen oma kasvatti jo kolmannessa sukupolvessa. Korhosen kotitila on Myllymäen talli, josta on otettu myös kasvateille Miller-pääte. Lämminveriset ovat virallisesti Myllymäen tallin kasvatteja, suomenhevoset puolestaan Korhosen omissa nimissä. Niistä menestynein on ollut Otto Milleri, joka tienasi urallaan reilut 111 000 euroa.

Korhosen hevosharrastus on jatkunut jo neljäkymmentä vuotta.

”Meidän isällä oli joskus nuoruudessaan hevosia ja kun hän innostui uudestaan, silloin minäkin tulin mukaan. Nyt meillä on viisi ajohevosta, mutta uusia varsoja ei syntynyt tänä keväänä. Suomenhevosia on kolme samoilta emälinjoilta kuin Otto Millerikin”, Korhonen kertoi.

Neljä peräkkäistä Vermon-voittoa on harvinaista herkkua kenelle tahansa, mutta etenkin muutamaa hevosta valmentavalle.

”Täällä on aina kiva kilpailla, kun on hyvät olosuhteet ja hyvät katokset. Tänään oli vielä mehuakin tarjolla kurvissa taustajoukoille. Mukavaa, kun huomioidaan.”

Hannu Korven ajama Bossy Alley piti illan avauslähdössä voittoon ennen Flexible Journeytä. Kuva: Anu Leppänen
Seppo Markkulan ajama ja Maiju Taipaleen valmentama Miss Shooting Star otti heti joukon komentoonsa, rauhoitti matkalla tahtia ja piti lopussa pintansa Hangoveria vastaan. Kuva: Anu Leppänen
Taneli Säteen ajama Rullebackens Ejnar kiri kolarin takia viivästyneen kokelaslähdön voittoon. Kuva: Anu Leppänen
Kokelaslähdön kokoontumisvaiheessa takarivistä kuumana käynyt Scotland Yard (10) törmäsi edellä menneen Forest Polestarin (4) kärryihin niin pahasti, että molemmat kuskit tippuivat kyydistä ja Forest Polestar juoksi muutaman kierroksen irrallaan radalla. Molemmat hevoset talutettiin lopulta tallialueelle. Ohjastajista kovemman tärskyn sai Olli-Pekka Holopainen, joka kertoi tilanteestaan jutun lopusta löytyvällä videolla. Kuva: Anu Leppänen

Olli-Pekka Holopainen kertoo Vermossa sattuneesta kolaritilanteesta.

Julkaissut Ravinetti.fi Keskiviikko 28. marraskuu 2018

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti