Next Direction elämänsä vedossa Ruotsiin

21.5.2019 - 13:53 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Next Direction matkustaa iloisena omana itsenään Ruotsiin viikonlopuksi. Kuvat: Anu Leppänen

Derbykakkonen ja monen suurkisan ykkönen Next Direction joutuu ennennäkemättömään tulikokeeseen edustaessaan Suomea Elitloppetissa pyhänä.

Ruuna oli upea avatessaan vastaansanomattomasti keulaan Finlandia-ajossa ja kirittäessään vahvasti Elitloppetin suurta suosikkia Readly Expressiä loppumetreillä. Jos sen kasvattajan ja valmentajan Timo Hulkkosen kaavailut toteutuvat, vielä hienompaa on luvassa Next Directionilta. Se lähtee kotitilalta Leppävirralta matkaan keskiviikkoiltana, menee torstaina päivälautalla Ruotsin puolelle ja majoittuu Sisu-siittolan valmennuskeskukseen Tukholman lähelle. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen sunnuntain kovaan koitokseen.

”Kaikki on mennyt juuri kuten on suunniteltu”, Timo Hulkkonen.

Annaleena Peippo maanantain vedot ajoi, mutta hyvältä kuulemma tuntui. Mina olen yrittänyt pysyä poissa. Ei tässä vaiheessa kannata muuttaa mitään. Talvi oli hyvä treenata. Sieltä Next Direction sai lisää pyöreyttä muotoonsa, ja niiden treenien ansiosta tästä toivottavasti tulee mukava kausi. Sellainen tunne on, että hevosen pitäisi vielä parantaa tuosta Finlandia-ajosta, ja siinähän se oli oikein hyvä ja rytmikäs. Perjantaina olisi tarkoitus sitten ajaa siellä Sisulla pari kevyttä vetoa kanssa.”

Tuleeko Elitloppetiin muutoksia?

”Täytyy koittaa muuttaa mahdollisimman vähän. Matkustaminen on tietysti uutta tuossa mittakaavassa, mutta hevosella on niin hyvät hermot, ettei se pelota. Karsintaan mennään ihan samoilla varusteilla, kuin edellisiinkin. Jos tulisi finaali, siinä voisi ehkä sitten riisua takakengät, mutta muutos ei ole iso. Ne ovat vain sellaiset pienet kärkikengät. Starttiin ladataan varmasti kaikki, mikä osataan, ja jos keulaan pääsisi, siellä voisi ehkä yrittää pysyä jopa pitempään kuin viimeksi. Muutkin lähtevät kovaa, eikä tietenkään ole sanottua, että keulaa irtoaa, mutta kivenkovaa yritetään mukaan finaaliin joka tapauksessa nyt, kun lähtöpaikkakin suosii. Nelivuotiskauden Kuopio Stakesista jäi sellainen mielikuva, että toinen hiittikin sopisi. Next Direction on rento, ja se voisi jopa pikkuisen parantaa finaaliin, jos sellainen tulisi.”

Tästä voit vielä herkutella Finlandia-ajolla ja tarkastaa esimerkiksi Next Directionin lähtönopeuden.

Next Directionin joukkuetta: Timo Hulkkonen ja Annaleena Peippo.
Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti