Next Direction vaikeuksien kautta upeasti finaaliin

26.5.2019 - 17:34 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Ulkomaat

Kuvassa uloimpana vasemmalla näkyvä Next Direction kiri hurjasti Elitloppet-finaaliin. Kuvat: Terhi Piispa-Helisten

Edes laukka vähän ennen lähtölinjaa ja kiripuolikas ulkoradoilla eivät estäneet hirmukuntoista Next Directionia kirimästä Elitloppet-finaaliin.

Finlandia-ajon perusteella Iikka Nurmosen odotettiin satsaavan Next Directionilla lähtöön, mutta suunnitelmiin tuli muutos ruunan laukattua lyhyesti ennen lähtölinjaa. Sen jälkeen se pääsi kuitenkin etenemään kolmanteen pariin sisälle.

Readly Expressin edettyä keulaan paikka huononi pykälällä. Viimeisellä takasuoralla Iikka Nurmonen nosti ajokkinsa toiselle radalle ja loppukurvissa täytyi jatkaa vieläkin ulommas. Viimeiset 400 metriä Next Direction lopetti upeasti 06,5-vauhtia, ja sillä se nousi maalikuvassa neloseksi ohi Uza Josselynin.

”Hyvillä mielin lähdetään finaaliin. Sitä ei ole vielä päätetty. ladataanko alussa vai lopussa”, Iikka Nurmonen kommentoi.

Readly Express teki keulassa vain sen mikä tarvitsi voiton eteen tehdä, ja Makethemark tuli sen takana pussissa maaliin. Björn Goop oli Timo Nurmoksen valmennettavaan kuitenkin erittäin tyytyväinen.

”Readly Express oli notkeampi ja paremman tuntuinen kuin minun ajamani koskaan”, Goop ylisti.

Valmentaja Petri Salmela liikuttui Makethemarkin kakkossijasta kyyneliin.

”Kun hevosella ei ollut koskaan ladattu lähtöön, ei voinut varmuudella sanoa, miten se näkyisi lopussa. Nyt siihen saatiin jonkinlainen vastaus”, hän iloitsi.

Joseph Verbeeck ei päästänyt Propulsionia edes kunnolla Aubrion du Gersin korvalle, mutta Örjan Kihlströmkään tuskin pisti ihan kaikkea peliin.

Toista karsintaa johti lähdöstä maaliin Aubrion du Gers. Rauhallisen alkuvauhdin jälkeen kisan toinen suuri ruotsalainen Propulsion näytti kiriin lähdettäessä joutuvan tiukoille finaalipaikan suhteen, mutta loppusuoralla löytyi kakkossijaan tarvittu rutistus.

Suosikkeina finaaliin lähtevät sisimmiltä radoilta odotetusti Aubrion du Gers, Readly Express ja Propulsion, mutta mustia hevosia ovat ainakin karsinnoissaan pussiin jääneet Makethemark ja Dijon. Eikä unohtaa kannata Next Directioniakaan, jos kärki sortuu roisiin ylivauhtiin!

Elitloppet-finaali, 1609 m

  1. Aubrion du Gers/Joseph Verbeeck
  2. Readly Express/Björn Goop
  3. Propulsion/Örjan Kihlström
  4. MakethemarkTUlf Ohlsson
  5. Dijon/Romain Derieux
  6. Lookingsuperb/Åke Svanstedt
  7. Milliondollarrhyme/Fredrik B Larsson
  8. Next Direction/Iikka Nurmonen

Elitloppet-finaali starttaa Suomen aikaa kello 18.11. Voittaja palkitaan 3 miljoonalla kruunulla eli noin 300 000 eurolla.

Petri Salmela ja lähtölista finaaliin, jossa mikä tahansa on mahdollista. Yksikään suosikeista ei ollut karsinnoissa voittamattoman hyviä. Kuva: Antti Savolainen

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti