Norjalainen ja ruotsalainen Polaran kavereiksi Elitkampeniin

9.4.2019 - 15:15 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Lome Brage piti rinnallaan ravanneen Polaran takanaan viime vuoden Elitkampenin taistossa. Miten käy tänä vuonna, kun molemmat ja Månprinsen A.M.:kin ovat jo kutsuttuja Elitloppet-viikonlopulle? Kuva: Anu Leppänen

Maanantaina uutisoitiin Polaran saaneen ensimmäisen kutsun tämän Elitloppet-kevään kylmäveritaistoon, Elitkampeniin. Nyt myös norjalainen ja ruotsalainen kylmäverinen ovat saaneet kutsut.

Antti Tupamäen ohjastama ja valmentama Polara oli siis ensimmäinen uudistettuun Elitkampeniin kutsuttu kylmäverinen. Kisaan kutsutaan tästä eteenpäin kaksi hevosta jokaisesta kylmäveriraviurheilun maasta ja loput neljä paikkaa jakautuvat normaalin karsintajärjestelmän mukaan pistemäärien perusteella. Polara loisti lauantaina Pilvenmäellä, ja kaksi tuoreinta kutsuttuakin olivat viime viikolla vauhdissa kotimaissaan: Lome Brage Norjassa ja Månprinsen A.M. Ruotsissa.

Lome Brage vakuutti lähes samaan aikaa Polaran kanssa juostessaan lauantaina Bjerkessä. Se oli ylivoimainen kauden avausstartissa ja ensimmäisessä startissaan Anders Lundström Woldenilta. Viime kaudenhan Lome Brage vietti Ruotsissa ja kilpaili Jan-Olov Perssonin tallista. Månprinsen puolestaan otti ”varaslähdön” kauteen ja avasi sen jo perjantaina kotiradallaan Bollnäsissa myös ylivoimaiseen tyyliin.

Nyt Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot on kutsunut kaikki kolme viikonlopun sankaria kolmesta osallistuvasta maasta. Jos kaikki kolme ovat tulossa toukokuun lopun titaanien taistoon, on joka maahan luvassa vielä yksi kutsu ja lisäksi loput neljä paikkaa jakautuvat viiden viime startin tuoreen kilpailumenestyksen perusteella.

Tästä pääset Ruotsin ravilehden Sulkysportin alkuperäiseen uutiseen Månprinsen A.M.:n ja Lome Bragen kutsumisesta.

Tästä pääset puolestaan Ravinetin maanantain uutiseen Polarasta ja Elitkampenin uudistumisesta.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti