Nurmoksella hyvät 75-saumat ja uutisia Hachikosta

8.3.2019 - 15:54 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Viime syksyn Derbyn parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Hachiko de Veluwe jyräsi johtavan rinnalta. Nyt valmentaja Timo Nurmos kertoo sen kehittyneen edelleen. Kuva: Anu Leppänen

Timo Nurmoksen valmennettavat ovat keskiössä tänä viikonloppuna taas kerran sekä Ranskassa että Ruotsissa.

Nurmos kertoi myös iloisia terveisiä Suomen Derbyn voittajalta Hachiko De Veluwesta. Ruunahan on treenannut talven Ranskassa. Mies itse on viikonlopun nimenomaan Ranskan päässä, kun tallin supertähti Readly Express starttaa Cagnes Sur Merin UET Trotting Mastersin eli ”Euroopan mestaruuskiertueen” osakilpailussa Grand Criterium De Vitessessä sunnuntaina. Kuitenkin myös tallin viisi valmennettavaa lauantain Färjestadin T75-kierroksella ovat kierroksen ehdottomassa ratkaisuroolissa.

”Kaikki vaikuttaa nyt todella hyvältä Readlyn sunnuntain juoksua ajatellen”, Nurmos myhäilee.

”Lupaavaa on myös Hachikon kanssa, vaikka sillä on toistaiseksi vain peruskuntotreeniä takana. Ruuna tuntuu kasvaneen mittoihinsa, ja se varmaankin vielä kehittyy. Toukokuu on varmaankin todennäköisin aika, jolloin aloitellaan kautta, mutta en ole vielä edes katsonut, olisiko lähtö Ranskassa vai Ruotsissa, todennäköisesti Ruotsissa kuitenkin.”

Readly Expressin lähtö on sunnuntain Cagnes Sur Merin numero kuusi, ja menee aikataulun mukaan kello 17.25 Suomen aikaa. Nurmoksen kommenteista paistaa myös luotto oikeastaan kaikkiin 75-hevosiin lauantaina.

Hawk Cliff (T75-6) tekee pelkästään hyvää jälkeä, ja sillä on iso mahdollisuus takarivistäkin. Jos rata sallii, siltä riisutaan kenkiä, mikä olisi lisäplussa tälle hevoselle. Toki muiltakin varmaan riisutaan, mutta tätä hevosta se ainakin on auttanut. Marvelous (75-7) on myös lähellä. Ruuna oli oikein hyvä viimeksi kovalla ajalla ja kovalla avauksella keulasta, vaikka treenikelit olivat silloin huonot, ja viimeistelyt jäivät ihan vajaiksi. Nyt se on tuntunut tosi hyvältä, kun viimeistelyt on päästy ajamaan suunnitelman mukaan, ja hevonen parantaa takuulla vielä viime kerrasta. Magic Cash (75-5) on erittäin lahjakas mutta varsamainen tapaus, enkä osaa sanoa, miten se avaa, kun ei ole kokemusta. Luultavasti ei keulaan, mutta kuski (Örjan Kihlström) on taitava, ja ruuna on erittäin kyvykäs sarjoihinsa, eikä voitto yllättäisi tippaakaan. Pitkä matka nostaa saumoja. Global Undecided (75-1) on myös oikein lahjakas, ja sillä voi ajaa vaikka johtavan rinnalle, jos vauhdinjako vaatii. Se meneekin vapaalta radalta ehkä parhaiten. Saman lähdön Fairplay Pellini on myös kiinnostava. Se on vapautunut kovasti ruunauksen jälkeen, ja tämäkin hevonen tulee nousemaan hyvin sarjoissaan. Se ei ole yhtä nopea, kuin Global Undecided, joten en tiedä, voiko se voittaa, mutta kyseessä on hyväfysiikkainen hevonen, joka tuskin on ihan aseeton tässäkään.”

Tästä pääset Färjestadin T75-lähtölistoihin.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti