Oasis Bi tulee Vermoon

30.4.2017 - 15:28 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Oasis Bi saa Vermossa rattaillen Erik Adielssonin. Kuva: Anu Leppänen

Ensi sunnuntaina ajettavan Finlandia-Ajon tuorein nimi on eilen Olympiatravetissa kolmanneksi sijoittunut Oasis Bi.

Yhdeksänvuotias Oasis Bi on jo vuosia kuulunut Ruotsin eturivin ykkössarjalaisiin. Se on myös ahkera maailmanmatkaaja, ja Suomeenkin Oasis Bi tulee jo viidettä kertaa. Se oli kolme vuotta sitten Finlandia-Ajon kakkonen ja kaksi vuotta sitten saman kisan kuudes. Kymi GP:stä Oasis Billä on kakkonen ja kahdeksas sija.

Stefan P Petterssonin valmentama ori on ansainnut yli 16 miljoonaa kruunua ja mennyt ennätyksen 1,09,4a. Uransa suurimman yksittäisen tilin Oasis Bi on saanut viimevuotisen Yonkers Trotin kakkosena.

”Pettersson tsekkasi Åbyn kisan jälkeen ja vastasi sitten kutsuun myönteisesti”, Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki kertoo. ”Oasis Bi on kaiken kaikkiaan todella kovan luokan hevonen ja hyvä lisä meidän kisaamme. Se on näyttänyt jo monta kertaa olevansa kansainvälisen ykköstason peli.”

Finlandia-Ajon listalla on nyt yhdeksän hevosta ja pakka täydentyy huomenna. Muihin sarjoihin ruotsalaisten ilmoittautuminen on jo päättynyt, ja Vermoon odotetaan kaikkiaan reilua 30:tä ruotsalaishevosta.

”Joukkue on pienempi kuin aikaisemmilla yhteiskierroksilla, kun matkakorvauksia on pienennetty”, Mahlamäki huomauttaa. ”Mielenkiintoisia hevosia on kuitenkin tulossa, esimerkiksi Petri Salmelan tallin Hesiod on huippumielenkiintoinen nimi Seppeleajoon.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti