Oikeus: Immosen potkut laittomat

1.2.2019 - 17:09 | Jarkko Nissinen Uutiset

Viime maaliskuussa tunnistusskandaaliin liittyen irtisanottu Pertti Immonen voitti Etelä-Pohjanmaan hevosjalostusliittoa vastaan nostamansa jutun käräjäoikeudessa. Asian käsittely jatkuu seuraavaksi hovioikeudessa. Kuva: Ville Toivonen

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus antoi tänään tuomion Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Pertti Immosen irtisanomisasiassa.

Ex-työnantajalle tuomiolauselma oli tylyä luettavaa. Hevosjalostusliiton on korvattava Immoselle noin 37 000 euroa perusteettomasta irtisanomisesta. Lisäksi on korvattava noin 11 000 euroa Immosen oikeudenkäyntikuluja sekä työttömyysturvarahastolle noin 12 000 euroa. Yhteensä hintalappu on yli 60 000 euroa.

Immonen joutui jättämään paikkansa maaliskuussa varsojen tunnistusjupakkaan liittyen. Hän oli luvannut kantaa vastuun alaisen käydessä sääntöjen vastaisesti tunnistamassa Suomen rajojen ulkopuolella Ruotsissa.

Oikeus totesi, että Immonen oli menetellyt sinänsä väärin, mutta hän ei ollut saanut taloudellista hyötyä, eikä hän ollut saanut varoitusta aiemmin työsuhteensa aikana. Täten työsuhteen purkaminen ei ollut oikeutettua.

Oikeus muistutti myös, että Hippos oli antanut kyseisten varsojen pitää Suomessa syntyneiden FI-tunnuksen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti