Olle Goop eläkkeelle ajotehtävistä

19.11.2018 - 9:41 | Ville Toivonen Uutiset Ulkomaat

Ruotsin tilastot näyttävät Olle Goopin uran voittomääräksi 6745 ykkössijaa. Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin raviurheilun suurimpiin nimiin kuuluva Olle Goop, 75, on lopettanut kilpaohjastamisen.

Olle Goop kertoi ratkaisustaan sunnuntaina Färjestadissa järjestetyn keskustelutilaisuuden yhteydessä. Tilaisuudessa oli Goopin lisäksi keskustelemassa myös toinen ravilegenda Stig H Johansson.

Eri ruotsalaismedioiden mukaan Goop oli kertonut, ettei ollut vielä kertonut lopullisesta päätöksestään edes pojalleen Björn Goopille, mutta tulleensa ratkaisuun viime päivien aikana. Goop totesi, ettei halua ottaa riskejä onnettomuuteen joutumisesta, ja että ”elämä tuntuu niin hyvältä kuin se voi tuntua”. Olle Goop on edelleen mukana Björn Goopin valmennustallin toiminnassa useampana päivänä viikossa.

Stall Goopin kilpailutoiminta siirtyi Björn Goopin nimiin kauden 2011 alussa, mutta edelleen tallin varsaosastoa on Olle Goopin valmennuslistalla. Tällä hetkellä hänen treenilistallaan on 27 hevosta, joista valtaosa yksivuotiaita.

Olle Goop on yksi pohjolan raviurheilun suurimmista legendoista. Hän on ajanut urallaan 6745 voittoa, mikä on ruotsalaisohjastajista toiseksi eniten. Enemmän voittoja on vain Björn Goopilla, joka ohitti isänsä voittomäärän puolitoista kuukautta sitten. Olle Goopin viimeisen voiton toi lokakuun ensimmäisenä päivänä Pampalo. Kaikkiaan Ollella on tältä vuodelta 33 starttia ja neljä voittoa.

Olle Goop on vuosikymmenten varrelta tuttu vieras myös Suomen kaviourilta. Hän on voittanut Suomessa mm. Finlandia-Ajon Speedy Magnuksella, Grades Singingillä sekä valmentajana myös Quarcio du Chenellä, jonka ohjissa oli jo Björn Goop.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti