Ollin oppivuodet jatkuvat – huonoilta paikoilta miljoonakisoihin

13.8.2019 - 14:06 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Olli Koivunen on varsinkin ulkomailla kilpaillessaan luonut myönteistä Suomi-kuvaa. Kuva on Elitloppet-viikonlopulta Harper Hanover -lähdön palkitsemisesta. Kuohuvaa kaataa päälle voittaja Eeliksen valmentaja Timo Nurmos. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Olli Koivunen on sekä tehnyt mahtavan nousun ohjastajaeliittiin, että ehtinyt myös kokea kovia tänä vuonna. Keskiviikkona hän ajaa kahdessa jättipalkintoisessa lähdössä Solvallassa.

Kotimaan ajajaliigan kärjessä on tiukkaa, mutta nuori Koivunen ajaa silti tänä keskiviikkona naapurimaassa, kuten ajoi viime keskiviikkonakin. Tällä viikolla on vielä isommista raveista kyse, kun viisivuotiaiden huippukisassa Jubileumspokalenissa voittajan tilille rapsahtaa miljoona kruunua ja Tammojen EM:ssä 900000 kruunua. Tilaisuuden kunniaksi Solvallassa ratkaistaan keskiviikkona ylimääräinen T75-kierros.

Koivunen ohjastaa molemmissa, valitettavasti vain tosi huonoilta lähtöradoilta startaten. Pellavapäähän voitti jo Eeliksen (T75-6) rattailla upealla kirillä Elitloppet-viikonlopun pitkän matkan kisan Harper Hanoverin lähdön. Kymi GP:ssä oli epäonnea, mutta Timo Nurmoksen valmennettava osoitti kuuluvansa huipputason koitoksiin kiriessään taas vahvasti, saatuaan mahdollisuuden liian myöhään.

”Eelis on ollut hyvä, eikä ole riittämätön minusta tähänkään hirmulähtöön”, Koivunen arvioi.

”Kuitenkin olemme täysin toivottomissa asemissa ja ihan tuurin armoilla nyt.”

EM:ssä Koivunen istuu Golda Parisin (T75-3) rattailla, mutta asetelma on vielä toivottomampi.

”Golda Pariskin on mainiossa vedossa, mutta porukka on nyt niin kova, että olisi pitänyt saada ykkösrata väkisin. Nyt on aika vaikea uskoa mihinkään, rahasijakin olisi kova.”

Paras Koivusen menestykseen on T75:n päätöskohteessa isänsä Harri Koivusen valmentamalla Sobel Conwaylla.

”On ruuna ollut kyllä älyttömän hyvä kahdessa juoksussaan meiltä! Ja se tuntuu edelleen treenissäkin mainiolta. Pitkä matkakakaan ei ilmeisesti ole ollut ongelma Sobel Conwaylle. Se on niin fiksu hevonen, ettei tyhjennä itseään turhaan kohellukseen, joten kyllä sen nopeus säästynee pitkälläkin matkalla loppuun. Odotan nähdyn perusteella hyvää suoritusta, ja on kyllä tosi mielenkiintoista mitata tämän hevosen tasoa tässäkin. Se jatkaa samoilla varusteilla: kengittä ja jenkkikärryillä.”

Koivusilta on tulessa Solvallassa vielä montélähdössä (lähtö 2) Liisa Nummen ratsastama Magnifico.

”Ruuna menee aina kengät jalassa. Se avaa lujaa ja on ollut hieno, mutta nyt taso vasta punnitaan. Jännä nähdä kuitenkin tämäkin.”

Tästä pääset keskiviikon Solvallan T75-listoihin.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti