Otto Salojensaari osti Rågerin

11.3.2019 - 7:34 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Otto Salojensaari osti S-Tallilleen jälleen uuden lahjakkuuden. Derbyn ja Kriteriumin finaaliin päässyt Råger, 7, on S-Tallin uusi värväys. Kuva: Ville Toivonen

Kurikkalainen Otto Salojensaari on aktiivinen toimija suomenhevosmarkkinoilla. S-Tallinsa tuorein hankinta on Derbynsä ja Kriteriuminsa finaaleihin päässyt Råger, 7.

Råger (Liising) siirtyi Kurikkaan Juha Kortekalliolta. Kortekalliohan nousi tunnetuksi Rågerin isänisän Patrikin omistajana yhdessä toisen juvalaisen Seppo Suurosen kanssa. Råger on ikäluokkafinaalien ohella ehtinyt mennä ennätyksekseen 22,2 Vermon viisivuotiskisassa Tawastjernan Muistoajoissa (neljäs). Kriteriumin finaalipaikkaansa Råger ei päässyt käyttämään, vaan ori joutui jäämään Teivosta pois. Derbyn finaalissa Killerillä se oli yhdeksäs.

Kuusivuotiskausi oli näihin näyttöihin peilaten pettymys, ja nyt Råger yrittää uutta alkua toisissa käsissä. Lisäksi Otto Salojensaari hankki kuukausi sitten Suvelan Tallilta Katri Avotien kasvatin Vaitterin (Viesker). Nelivuotias ruuna ei ole vielä juossut kilpaa, mutta sillä on mahtava suku. Emä Etula 24,1 on jättänyt myös mm. Etupassin 23,5. Etula on ravikuningas Erikassonin sisko. Eli emänemä Erikan eikä liioin emänemä Erillankaan näytöistä ei löydy valittamista.

”Nyt minulla on hyvin mielenkiintoiset hevoset”, iloitsee Salojensaari.

”Otetaan molemmilla ihan rauhassa, mutta tunne on, että kummallakin mennään vielä lujaa. Antaa eläinlääkärin nyt ensin katsoa vasta saapuneen Rågerin korvankärjistä kavionpohjiin, ja mietitään sitten lisää.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti