Pääsiäisviikko tuo raviherkkuja

15.4.2019 - 13:05 | Riku Niittynen Uutiset

Vixus juoksee pääsiäisviikolla tiistaina Porissa kauden 2019 toisen starttinsa. Tässä kuvassa ori ja ohjastaja Janne Soronen esiintyvät Rovaniemen Kuninkuusravien yleisölle. Kuva: Anu Leppänen

Pääsiäisviikko on useimmille lyhyempi työviikko ja rauhoittumisen aikaa. Raviväellä ja varsinkin hevosilla vauhti kuitenkin kiihtyy.

Päivitetty 16.4.2019 kello 07:22: Lisätty Björn Goop Bold Eaglen kuskiksi.

Raviviviikko sisältää monta käännettä ja tarjoaa varmasti vauhtia – toivottavasti ei kovin vaarallisia tilanteita – sekä kotimaassa että muualla. Tässä etukäteen katsottuna joitakin haarukkapaloja:

Maanantai 15.4. tuo Magic Monday -ravit Teivoon ja Äimärautiolle. Hämeessä huomio kiinnittyy muun muassa Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta aloittavaan Amerikan ikäluokkahuipulla kilpaileeseen Brooklyn Hilliin ja hiihtäjätähti Iivo Niskasen osaomistamiin hevosiin sekä Oulussa että Tampereen seudulla ( Victory Bonsai ja Bismarck Comery).

Tiistai: Vixus jatkaa hyvin alkanutta kuusivuotiskauttaan Porin T5-raveissa.

Keskiviikko: Vermon Kohti Finlandiaa -Isokengässä on maililla täysi lähtö avoimen sarjan menijöitä. Next Direction ja Top Of The World voittivat lähtörata-arvonnan. Mikä voittaa lähdön ja ennen kaikkea ketkä suunnistavat kohti mainittua Finlandia-ajoa? T64-pelissä on huhtikuun ajan takuujakosummatarjous, vähintään 80000 euroa täysosumille.

Kiirastorstain ajot kilpaillaan Jyväskylän Killerjärvellä, missä kahvitellaan Atupemin suurvoiton kunniaksi. Ruotsissa alkaa kova T75-karuselli, kun pääpeliä ajetaan neljä päivää putkeen, ja sunnuntain Rommeen on kerätty alkuvuonna ja kerätään viikon kierroksillakin mahdollisesti lisää jackpotia.

Pitkäperjantaina mennään Turussa päivällä Perheravien merkeissä ja myöhemmin iltapäivällä Joensuussa Pileravien teemalla. Färjestadin 75:ssä on kovat piipussa, kun hambovoittaja Perfect Spirit kohtaa viime syksyn Derbyn kakkosen Chiantin, ja jälkimmäisen ohjastaja palaa radoille myös kotiseudullaan. Björn Goop on ollut sairauslomalla leikkauksen takia, mutta hän ajoi jo Ranskassa viikonloppuna kilpaa ja jatkaa keskiviikkona Solvallassa ennen tätä.

Lauantai: Suomen T75 ajetaan Kaustisella. Päälähdössä mennään kylmäveristen Pelimanniajon tahtiin. Ruotsin 75 vierailee Norjassa Klosterskogenissa, joka on Pohjoismaissa melko harvinainen 800 metrin mittainen rata. Enghienissä Pariisissa ravataan iso kisa Prix de l’Atlantique, jonka alustavilla listoilla näkyy mm. maaliskuussa sairastunut Bold Eagle, jonka rattaille on ilmoitettu jo mainittu Björn Goop. Lopullinen lähtölista valmistuu vasta keskiviikkona, mutta esimerkiksi ruunilla ei ole osallistumisoikeutta, joten mm. Ranskan ehkä tämän hetken ykkönen Aubrion Du Gers ei voi osallistua.

Sunnuntai: Pääsiäissunnuntaina ravataan Kouvolassa ja Ylivieskassa. Ruotsin 75:n pääpäivä on tällä viikolla sunnuntai, ja Rommessa on jackpot. Olympiaravien viimeisessä karsinnassa Rommeheatetissä Petri Salmelan tallin tähti Makethemark on suosikkeja suoraan tauoltakin.

Toinen pääsiäispäivä tuo maanantaina taas Magic Mondayn Kuopioon ja Forssaan.

Björn Goop ajaa taas kilpaa – pohjolassa ja Ranskassa. Kuva: Anu Leppänen

 

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti