Paha kolari Uumajassa: Jan Norberg sairaalaan

23.3.2018 - 14:07 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin ja Umåkerin radan raveissa perjantai-iltapäivällä nähtiin hurja kolari. Kuva: Anu Leppänen

Päivitetty 25.3.2018 klo 22.00: Lisätty tieto Jan Norbergin vammojen laadusta.

Uumajan alkuiltapäivän 65-ravien avauslähdössä tapahtui paha kolari, kun parijonossa juossut Bork Faxa kompuroi ja kaatui. Kolarin seurauksena usea kuski lensi rataan, ja pahiten siipeensä sai Bork Faxan ohjastaja Jan Norberg, joka jäi makaamaan radalle.

Norbergin, 72, ajokki Bork Faxa, lähdön suosikki, kompuroi ja aiheutti monen hevosen kolarin, jossa neljä hevosta pääsi karkuun. Norberg sai kuskeista pahiten siipeensä, ja jäi makaamaan radalle, mutta ensimmäiset raportit radalta kertoivat hänen olevan tajuissaan. Kotiradallaan kilpaillut Norberg vietiin sairaalaan, ja lisätutkimukset kertovat, oliko kyse muusta kuin ns. ilmojen pihalle menosta, josta puhuttiin ensimmäisissä raporteissa. Christian Månsson oli lisäksi loukannut olkapäänsä, ja myös hän joutui ensimmäisten tietojen perusteella tutkimuksiin.

Jan Norberg on raviratojen vanhimpia kuskeja, mutta hän ajanut erittäin hyvällä menestyksellä jatkuvasti. Viime vuonna hän voitti peräti 73 starttia ja alkuvuosi oli tuonut 10 lisää voittoprosentilla 18. Månsson puolestaan on 38-vuotias ja valmentaa Skellefteåssa.

Päivitys: Jan Norbergin, joka vietiin perjantain lounasraveista ambulanssilla sairaalaan, lantiosta ja oikeasta kädestä löytyi sairaalan tutkimuksissa murtumat. Tapaus on herättänyt Ruotsissa paljon keskustelua myös siksi, että ambulanssin saapuminen radalle kesti noin 20 minuuttia.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti