Pastore Bob sai kutsun Finlandiaan

15.3.2019 - 11:37 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Finlandia-Ajon voitto tiesi Pastore Bobille kutsua Elitloppetiin 2018. Tänä vuonna ruuna koittaa mukaan Gävlen Kultadivisioonan kautta. Kuvan Anders Malmrotilla on viikon ajaksi vielä viisi-kuusi lippua takataskussaan, kun esimerkiksi Amerikan supertamma Atlanta ei ole tulossa. Kuva: Tomi Kaminen

Pastore Bob, viime vuoden voittaja, on ensimmäinen kutsun saanut hevonen Finlandia-ajoon 2019. Kisa ajetaan 110000 euron ykköspalkinnosta lauantaina toukokuun neljäntenä.

Vermo kutsui keskiviikkona upeasti kautensa Jägersrossa aloittaneen Pastore Bobin, 6, perjantaina aamupäivällä kotisivuillaan puolustamaan Finlandia-ajon voittoaan, ja ruunan valmentaja Johan Untersteiner ja muut taustavoimat, etunenässa osaomistaja Kari Lähdekorpi, ovat vastanneet myöntävästi. Viime vuonnahan ruuna oli jo mukana Elitloppetinkin finaalissa, ja tie Elitloppetiin voi aueta tänäkin vuonna. Se voi tapahtua vaikka Finlandia-ajon voittajana, sillä tänäkin vuonna Vermon sankari saa automaattisesti kutsun toukokuun viimeisen sunnuntain superkisaan.

”Tosi mielellämme tulemme Vermoon puolustamaan titteliä”, Lähdekorpi myhäilee.

”Pastore näytti siltä keskiviikkona, että talvitreeni on voinut tehdä hyvää. Viime vuonnahan se vain kilpaili, ja voimme ainakin toivoa, että se olisi kehittynyt lisää. Eurooppalaisella huipulla on kohta tilaa, kun moni jättiläinen on siirtymässä siitokseen, ja toivotaan, että meidän hevonen olisi jatkossakin siellä huipulla mukana. Mukava saada kutsu ajoissa Finlandiaan, niin voimme valmistautua fiksuimmalla mahdollisella tavalla kisaan. Koko ajanhan ei voi ajaa hampaat irvessä treenejä ja kisoja. Seinäjoki Racekin on ollut kovasti mielessä, mutta nyt pitää katsoa millaisella matsauksella mennään. Voi olla, että saman viikonlopun Uumajan Olympiaravikarsinatkin tulee kyseeseen. Johanilla on kaksi muutakin hevosta yrittämässä Olympiaraveihin, Cyber Lane ja Day Or Night In, mutta jos me lähdemme Uumajaan, kaikille kolmelle on oma karsintansa. Ja onhan Uumajaan lyhempi matkakin kuin Seinäjoelle. Katsotaan.”

Lähdekorpi suhtautuu siis maltilla arvioihin ruunan kehityksen jatkumisesta.

”Jatko näyttää, onko kehitystä tapahtunut. On tässä sellainen kutina, että tämä voi olla paras hevonen, missä olen ollut mukana, vaikka joukossa on ollut aika hyviä, mm. aiempikin Finlandia-voittaja Hot Shot Knick.”

Lähdekorpi on paitsi ravimiehiä, myös hiihtomiehiä, kuten kuvasta näkyy. Kuva: Anu Leppänen

Pääset tästä Vermon kotisivulle.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti