Pikkukahveli jättää kuninkuuskisan väliin

18.7.2017 - 10:58 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Pikkukahveli on mennyt selvästi parhaiten Esa Holopaisen ajamana. Kuva: Anu Leppänen

Luotto-ohjastaja Esa Holopaisen loukkaantuminen oli viimeinen niitti Reijo Heiskasen päätökselle.

Vermon kuninkuuskisasta odotetaan jännittävää, mutta yksi kova tekijä on joukosta poissa. Vahva ja nopea Pikkukahveli ei lähde mukaan värittämään kisaa.

”Olisi tullut joka tapauksessa kiire, ja Esan tapaturma helpotti minun ratkaisuani tässä asiassa”, omistajavalmentaja Reijo Heiskanen kertoo. ”En harkinnutkaan, että olisi otettu uusi kuski kuninkuuskisaan. Pikkukahveli on vähän erikoinen ajettava, ja kukaan kuski ei ole onnistunut sillä ensimmäisissä ajamissaan starteissa. Ajattelen, että on parempi harjoitella muualla kuin kuninkuuskisassa.”

Esa Holopainen on menossa polvileikkaukseen hevosen potkusta saamansa vamman takia.

Pikkukahvelilla taas on takanaan lievähkö jalkavamma, joka on pitänyt sen tauolla viime viikot.

”Hevosen tilanne on ihan hyvä, ja alun perin tarkoitus oli ajaa sillä jo hiittiä viime viikolla ja kilpaa nyt Joensuun T76-raveissa lauantaina, mutta nyt otetaan pikkuisen enemmän aikaa. Ruvetaan ajamaan kilpaa elokuussa kunkkareiden jälkeen ja sillä lailla saadaan helpompi aloitus hevoselle. Kolmen matkan rytistys olisi ollut aika kova homma ongelmien jälkeen.”

Päätös syntyi Reijo Heiskasen mukaan lopulta helposti.

”Tässä oli sen verran monta miinustekijää, että ei sitä enää tarvinnut paljoa miettiä. Kunkkareissa ollaan jo kerran käyty, eikä sinne ole hirveää poltetta pelkästä onnistumisen ilosta, vaan jos sinne menee, pitäisi vähän pärjätäkin. Jätetään paikka nyt jollekin toiselle.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Yksi kommentti aiheesta “Pikkukahveli jättää kuninkuuskisan väliin

  1. Kunnioitettava päätös hevosta ja Eskiä kohtaan Reijo Heiskanen , sekä kanssakilpailijoita, että pääsevät yrittämään teidän paikalle. Turhan monena vuonna on käynyt niin ,että ilmottaudutaan mukaan ja kun on valittu, jätetään hevonen pois. Siinä viedään toiselta mahdollisuus. Toki vastoinkäymisiä on tullut ilmoittautumisen jälkeenkin. Kaikille mukaan pääseville roppakaupalla tuuria ja toivotaan, että kaikki ravaisivat joka lähdön niin ei jäisi jossiteltavaa. Mukana ollaan hengessä ja paikanpäällä.
    Vesku

Jätä kommentti