Polara kutsuttiin ykkösenä Elitkampiin

8.4.2019 - 8:18 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Upea Polara ei voi osallistua Kuninkuusraveihin, koska se on ruuna. Sen sijaan Antti Tupamäen ylpeys edustaa Suomea tänäkin vuonna Elitkampissa. Kuva: Jukka Vepsäläinen

Vaikka Elitloppetiin on vielä aikaa vajaat seitsemän viikkoa, on kylmäveristen Elitkampiin kutsuttu jo ensimmäinen osallistuja. Se on Polara Suomesta.

Toki Elitloppetinkin ensimmäiset osallistujat on jo kutsuttu. Alkukauden hieman tasapaksusti esiintynyt Polara oli lauantaina Forssassa taas oma lennokas itsensä voittaessaan Valiodivisioonafinaalin 10000 euron ykkösen. Sunnuntaina soi Antti Tupamäen puhelin, ja mieheltä kyseltiin halukkuutta tulla ottamaan revanssia Elitkampiin.

”Vastasin kyllä, ilman muuta”, Antti Tupamäki kertoo.

”Polara oli jo aika hyvä Forssassa. Vielä kun saisi pikkuisen suoremmaksi ravaamaan. En ole ollut huolissani alkukauden tasosta. Se on aiemminkin parantanut menoaan kevään tultua. Kevyemmät kengät ja ilman lämpeneminen ovat varmaan molemmat auttaneet asiaa. Seuraavaksi on tarkoitus ajaa Kaustisella ja Porissa kilpaa, katsotaan sitten mitä sen jälkeen. Tietenkin lähdemme Solvallaan vain jos hevonen on sellainen kuin pitää, mutta nyt on ainakin meininki yrittää siellä sitten.”

Viime vuonna Elitkampissa Polara jäi johtavan rinnalta kakkoseksi, kun Lome Brage johti koko matkan. Toissakerralla tuli voitto johtavan ulkopuoleltakin. Muita suomalaisia Elitkampiin kiinnostavia hevosia olisivat luonnollisesti ravikuningas Costello ja tuulennopea Välähdys sekä tietenkin Jokivarren Kunkku. Costellon on kerrottu pysyvän kotimaassa siitoskiireiden takia. Välähdys ja Jokivarren Kunkku eivät ole vielä aloittaneet kauttaan. Välähdyksen taustavoimat ovat jo ilmaisseet kiinnostustaan Solvallaan ja Jokivarren Kunkun talvitreenistäkin on kantautunut positiivista tietoa.

Solvalla on muuttamassa hevosten hankintaansa Elitkampiin, kuten Polaran kutsustakin voi päätellä. Polaran kutsun välitti Antti Tupamäelle Seinäjoki Racen ”manageri” Mikael Mattfolk.

”Solvallan sportchef Anders Malmrot kysyi, voisinko välittää kutsun Polaralle lauantain esityksen jälkeen”, Mattfolk kertoo.

”Hän kertoi, että Elitkampin sääntöjä muutetaan. Hän oli huolissaan siitä, ettei maaotteluasetelma toteutuisikaan joka vuosi. Joinain vuosina on ollut hankala saada kasaan joukkuetta esimerkiksi Suomesta, eikä tarkoitus ole, että kisassa juoksee enimmäkseen vain yhden maan hevosia. Näin systeemi muutetaan nyt sellaiseksi, että kaksi saa kutsun kustakin kolmesta maasta ja loput paikat menevät normaalin pistelaskun perusteella.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti