Propulsionille voitto, faneille toivoa jatkosta

10.8.2019 - 23:19 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Ulkomaat

Åby Stora Prisin loppusuora oli Propulsionin näytöstä. Se voitti 2 miljoonaa kruunua joutumatta pistämään kaikkeaan peliin. Kuva: Sulkysport / Sidmakarn

Åby Stora Prisissä uutinen ei ollut Propulsionin voitto vaan valmentaja Daniel Redénin lausunto, että oriin ura saattaa jatkua vielä ensi kaudenkin.

Propulsionin tarunhohtoisen uran piti päättyä jo viime kauteen, mutta kun suurimmat tavoitteet – Prix d’Ameriquen ja Elitloppetin voitot – jäivät saavuttamatta ja hevonen vaikutti terveeltä ja pirteältä, se sai jatkoaikaa täksi kaudeksi.

Prix d’Amerique ja Elitloppet jäivät edelleen valloittamatta, mutta niiden välissä ja Elitloppetin jälkeen meno on ollut murhaavaa. Bodenin Norrbottens Stora Prisin neljäs peräkkäinen voitto ja Hugo Åbergs Memorialin kakkossija saivat jatkokseen toisen peräkkäisen voiton Åby Stora Prisissä. Vaikka voittoaika 12,8 oli kaikkien aikojen kovin  3140 metrin ryhmäaika maailmassa, korvat jäivät aukaisematta.

”Kun näin loppukurvisssa, että laput olivat vetämättä ja korvat kiinni, tiesin että Proppenista on vaikea tulla ohi”, valmentaja Daniel Redén kertasi juoksu ratkaisuvaiheita.

”Niin uskomatonta kuin se onkin, Propulsion tuntuu aivan yhtä hyvältä kuin kaksi vuotta sitten. Jos se jatkaa samanlaisena ja nauttii juoksemisesta, en näe mitään syytä, että kilpauran pitäisi päättyä. Hevonen kertoo itse, kun se ei halua enää juosta.”

Petri Salmelan valmentama Makethemark seurasi voittajan perässä kakkoseksi, ja Milligan’s School kesti keulasta kolmanneksi. Kari Lähdekorven osaomistama Pastore Bob taipui 3. sisältä rahasijoilta, mutta suoriutui ensimmäisestä avoimesta 3 kilometrin lähdöstään kovan alkuvauhdin huomioiden kunnialla.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti