Ravikalenteri: missä olet sunnuntaina kello 18:20?

21.5.2019 - 9:23 | Riku Niittynen Uutiset

Polara on saanut lähtöradan yksi tämän vuoden Elitkampeniin sunnuntaina. Rattailla on Antti Tupamäki. Elitkampen on yksi Solvallan viikonlopun todella monesta huippulähdöstä. Arkistokuva: Anu Leppänen

Tuolla hetkellä, aikataulun mukaan, starttaa Elitloppetin finaali tänä vuonna; taistelu kolmesta miljoonasta kruunusta ja ikuisesta kunniasta.

Tässä toukokuun viimeisessä kokonaisessa viikossa on ravifaneille joulun makua. Solvallan lähdöt ovat niin huippuluokkaa, että viikonlopun jokainen kisa on kuin saisi avata uuden lahjapaketin. Tänä vuonna tosin toivottiin ”joulupukilta” amerikkalaisedustusta Elitloppetiin, mutta sitä ei saatu. Muuten viikonlopun ohjelma on kauttaaltaan täysipainoisen lahjakas.

Käydään läpi vielä olennaiset kohdat viikon 21 ravikalenterista:

*Tiistai (21.5.): Teivossa ravataan illalla muun muassa lämminveristen Kriteriumkoe, joka on poisjäännin myötä tosin typistynyt vain viiden hevosen koitokseksi. Jägersrossa pelataan illalla Tuplajackpotista T64:ssä.

*Keskiviikko: Vermossa ajetaan ykkössarjat sekä lämminverisille että suomenhevosille. Jälkimmäisessä tasoituslähdössä viimeksi Välähdyksen (joka tosin laukkasi alussa) voittanut Rapin Aatos koittaa jatkaa voittokulkuaan. Myös Ruotsin T86:ssa Åbyssä ja Örebrossa on Tuplajackpot eli reilusti bonusrahaa täysosumille.

*Torstai: Seinäjoella ajetaan Tuplatonniravit ja Nuorten Sarja lämminverisille.

*Perjantai: Solvallan lounasraveista alkaa, paitsi Elitloppet-huuma, myös ohjastajien MM-kiertue kolmella osalähdöllä. Kotimaassa lounasravit ajetaan Turussa ja illalla mennään Mikkeliin.

Ohjastajien MM-kisa jatkuu lauantaina yhdellä osalähdöllä, sunnuntaina on välipäivä. Maanantaina Lindesbergissä ajetaan viisi osalähtöä, tiistaina Eskilstunassa samoin viisi ja keskiviikkona Rättvikissä edelleen viisi. Torstai on välipäivä ja kiertue päättyy perjantain 31.5. finaaliin Gävlen T65-iltapäiväraveihin, missä myös on vielä viisi osalähtöä jäljellä. Suomea edustaa Mika Forss.

*Lauantai: Solvallassa on mahtavat kisat jo lauantaina ja myös komea suomalaisedustus. Ravit alkavat 12:40 Ruotsin eli 13:40 Suomen aikaa. Muiden muassa Chief Orlando ja Lexus Dream juoksevat perinteisessä Sweden Cupissa, Excalibur It ja Merit Pronssidivisioonan ja North Lexus Klass I:n finaaleissa. Harper Hanoverin lähdössä Cyrius d’Ariane on Suomen vankka toivo.

Suomen 75 ratkeaa Vieremällä kello 18 alkavissa raveissa, eli 75 selviää vasta Ruotsin vastaavan taiston jo tauottua. Suomen peli menee kiinni klo 19:30.

*Sunnuntai: Solvalla aloittaa Elitloppet-ravinsa aiemmasta poiketen vasta kello 12:40 (Suomen ajassa 13:40). Luvassa on mahtavaa raviherkkua, eikä alkupäästä kannata missata esimerkiksi Mascate Matchia ja Kolmevuotistammaeliittiä, joka menee jo 13:17 (Suomi: 14:17). Elitkampen aloittaa päivän 75-kierroksen kello 14:30 (15:30), ja Suomea siinä edustavat Polara ja Josveis. Elitloppet-karsinnoista ensimmäinen ajetaan 14:55, ja siinä on mukana Suomen Next Direction numerolla neljä, sekä torniolaislähtöisten valmentajien Petri Salmelan Makethemark ja Timo Nurmoksen superhevonen Readly Express. Finaali ajetaan siis 17:20 (kello Suomessa siis 18:20).

Kotimaan ravit ajetaan pyhänä Härmän vanhalla radalla kello 18 alkaen.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti