Raviliigavarsa mukana tunnistusskandaalissa

13.3.2018 - 11:37 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Tanja Soukka esittelee ylpeänä JYP:n SM-liigavarsaa Juliane De Weluvea. Kuva: Anu Leppänen

Sääntöjen vastaisesti tunnistettujen varsojen joukossa on yksi viime syksynä aloittaneen Raviliigan hevosista.

Viime syksyn huutokaupasta raviliigahevosista hankituista varsoista sääntöjen vastaisesti on tunnistettu Killerin ja Jypin raviliigavarsa Juliane de Veluwe. Tamma kuuluu tunnistusskandaalin ”ensimmäiseen aaltoon”, eli Hippoksen viime viikon maanantaina julki tuomaan 56:n varsan joukkoon. Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja on tunnistanut nämä varsat ulkomailla, mutta merkinnyt tunnistuspaikaksi suomalaisen paikkakunnan, ja hevoset ovat näin saaneet Suomessa syntyneen statuksen. Hippoksen viime maanantain tiedotteen mukaan varsojen kilpailuoikeutta ei muuteta, mutta sittemmin asiaa on alettu käsitellä uudelleen.

Ravinetin tietojen mukaan selvittelyn alla olleiden varsojen kilpailuoikeutta tullaan rajoittamaan selvitystyön ajaksi. Ravinetin selvitysten perusteella joukossa ei ole muita nykyisiä tai aikaisempia raviliigahevosia.

Varsojen nimiä ei toistaiseksi ole julkaistu. Kasvattajayhtiön edustaja Anders Ingman ei halunnut kommentoida tietoa Juliane de Veluwen joukkoon kuulumisesta millään tavalla. Suomen Hippoksessa Raviliigasta vastaava kehityspäällikkö Suvi Louhelainen kertoi tiistaina saaneensa vahvistetun tiedon Juliane de Veluwen kuulumisesta sääntöjen vastaisesti tunnistettuihin hevosiin.

Tuhanteen osuuteen jaetuilla kertamaksuisilla Raviliiga-kimppatalleilla haetaan nimenomaan uutta harrastaja- ja hevosenomistajakuntaa ravien pariin. Viime syksynä perustettujen raviliigatallien osuuksien myynti on edelleen kesken.

Liigavalmentaja Tanja Soukka huusi Juliane de Veluwen (Brad de Veluwe) Jypin raviliigavarsaksi viime syksyn huutokaupassa 10500 euron vasarahinnalla. Valmentaja, osakkaat sekä Raviliigan taustahahmot ovat täysin osattomia varsan rekisteröimiseen liittyvissä epäselvyyksissä.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Yksi kommentti aiheesta “Raviliigavarsa mukana tunnistusskandaalissa

  1. Jos Kelan asiakkaana asuisin Ruotsissa ja väärentäisin hakemukseen tiedot etuuden saamiseksi Suomessa syyllistyisin asiakirjaväärennökseen, viranomaisen erehdyttämiseen ja petokseen. Jos kaverini tekisi laput puolestani myös hän syyllistyisi petokseen vaikka ei saisi taloudellista etua. Tämä siis vain hypoteettisesti jos näin joku toimisi

Jätä kommentti