Ravimaanantai: viikko oli vuoristorataa

10.6.2019 - 18:24 | Riku Niittynen Uutiset

Aikamme menestyskuski Jorma Kontio on Årjänginkin 75-kierroksen avainnimi. Voittoja tullee nyt kuin liukukuhihnalta. Perjantai-illan StoChampionat-karsinnan voitto Hankypanky Rubyredillä ratkaissee, ettei Kontiota nähdä Mikkelissä tänä kesänä, sillä Axevallan finaali on samaan aikaan kuin St Michel. Kuva: Ville Toivonen

Olipahan viikko! Menneellä raviviikolla oli totisesti tarjolla iloja ja suruja.

Viikko tarjosi raveissa menehtyneitä hevosia molemmilla puolilla Pohjanlahtea, katkenneita kylkiluita Pertti Puikkoselle ja kilpailukieltoa Costellon valmentajalle Ville Herttualle, koska alkometri piippasi Kausalassa.

Karvaiden kyynelten ohessa oli onneksi valopilkkuja ja vaiheita vaikka muille lajeille jakaa:

*Jorma Kontio on melkoinen Elmo! Kohta 11000 voiton miehellä menee aina vaan lujaa. Ruotsin ajajaliigan kolmosen viikonloppu piti Östersundissa ja Oslossa sisällään laukkoja sekä hevosten alisuorittamista siihen asti, kunnes oli jaossa isoin raha, 1,5 miljoonaa kruunua Oslo GP:ssä. Kontion ajokki siinä, Alessandro Gocciadoron tallin Vitruviokaan, ei näyttänyt voittajalta ollenkaan ennen loppusuoraa. Se kampesi ulos laukansekaisella askelluksella loppukaarteeseen mentäessä. Ori oli silti niin voimissaan, että kun Kontio sai sen turvan oikeaan suuntaan, muut ohittuivat vieläkin helposti. Elmohan on kirjailija Juhani Peltosen luoma hahmo, urheilusankari, joka voittaa vaikka pysähtyisi matkalla eväitä syömään tai kaatuisi lyhyelläkin matkalla.

*Torstai-illan Suur-Hollolat olivat kova juttu, vaikka kilpailujärjestelmä keskusteluttaakin juuri nyt. Ennen kaikkea: kuinka pitkälle Hachiko De VeluweIngmanin perhe, Timo Nurmos ja Jorma Kontio (taas) oikein menevät. Nyt on kasassa yhdeksän (!) starttia! Kontio meni Lahdesta viikonlopuksi Östersundiin ja sieltä Osloon – melkoiset kilometrit taas ikiliikkujalle!

*Keskiviikkoillan vauhtitamman nimi ei ollutkaan Ranch Kelly vaan Milla Sonik, 13,9 2600 metriä tasoitusajolla. Kellyä ei nähdä siksi sittenkään Kymi GP:ssä – ehkä Suur-Hollolassa sitten? Eeti jatkoi voittamistaan pitkällä matkalla. Jouni Törmäsen oriilla on jo kahdeksan ykköstä kaudelta 2019, mikä tekee siistä kotimaan ratojen voitokkaimman hevosen.

*Aubrion De Gers sai tyytyä kakkoseen myös kotimaassaan. Elitloppetissa jäi ehkä jossiteltavaa, mutta Vincennesissä lauantaina Tony Gio spurttasi puhtaasti ohi. Maata pitkin ne jättiläisetkin ravaavat.

 

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti