Readly Expressin mailin ”kokeilu”: 08,9!

10.3.2019 - 18:46 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Björn Goop ajoi Readly Expressillä historiallisen Prix d'Amerique -voiton (kuva) reilu vuosi sitten. Tänä pyhänä valjakko valloitti Ranskan Rivieran! Kuva: Anu Leppänen

Timo Nurmoksen valmentaman huippuoriin Readly Expressin uran ensimmäinen lyhyen matkan kilpailu, sunnuntain Grand Criterium de Vitesse Cagnes Sur Merin radalla, meni nappiin.

Tuloksena Ranskan Rivieralla oli komea kirivoitto ajalla 08,9, joka sivuaa Bold Eaglen viime vuonna tekemää rataennätystä. Bold Eagle oli tänä vuonnakin mukana, mutta ori oli kuin varjo entisestään. Se jäi toki kovassa vauhdissa johtavan Dijonin rinnalle, mutta hylkäys ja keskeytys ei kerro hyvää Ranskan sankarin vireestä.

Readly Express sen sijaan nappasi Björn Goopin ohjastamana 76500 euron arvoisen uuden sulan hattuunsa melkeinpä mahdollisimman raflaavalla tavalla. Cagnes Sur Merin 1222 metrin mittaisella radalla ykkösrata ei ole paras lähtöpaikka auton takana mailin eli 1609 metrin matkalla. Syy on se, että lähtö tapahtuu melkein kurvista, ja sisäradalta on hankala saada täyttä vauhtia päälle. Björn Goop oli tilanteen tasalla ja huolehti heti auton irrottua siitä, ettei sisäradalle jääty loukkuun.

Parhaalla numerolla viisi startannut Dijon paineli keulassa reipasta tahtia, ja sen kuskilta Romain Derieuxilta ei irronnut kunnioitusta vanhaa mestaria Bold Eaglea kohtaan, vaan keulataktiikka pidettiin päättäväisesti. Goop oli päässyt kolmanteen ulos, mutta Bold Eaglen väsyessä tie vei jo puolimatkan jälkeen kolmannelle radalle, tosin Bahia Quesnotin selässä. Loppukaarteesta maaliin Readly Express sai mennä ilman vetoapua.

Maalisuoralla Dijon vaikutti hallitsevan tilannetta, mutta Goop alkoi ajaa ruotsalaisoritta vasta pari sataa metriä ennen maalia. Ready Express laittoi turbon päälle ja junttasi sellaisen pätkän loppuun, ettei siihen voinut vastata. Dijon oli hieno kakkonen ajalla 09,0 ja kotiradan Junior Guelpan Bahia Quesnot kesti myös hyvin ja osoitti, ettei paikka Prix d’Ameriquessa ollut tuuria.

Suurimman veden kielelle tuo luonnollisesti kuitenkin Nurmoksen tallin ylpeys, joka on lopettamassa uraansa tähän kevääseen ja Elitloppetiin sekä siirtymässä kokopäiväisesti siitosoriiksi. Millaisia urotöitä onkaan vielä odotettavissa uran lopussa?

”Uskomattoman hyvä suoritus taas oriilta vaikeasta lähtöasetelmasta”, iloitsi Nurmos Sulkysport.se -nettisivulla.

”Elitloppetiin tähdätään täysillä ja joku lähtö ajetaan vielä ennen sitä.”

Toivotaan, että tuo lähtö on Finlandia-ajo Vermossa!

Lähteekö Timo Nurmos Readlyllä Finlandia-ajoon? Ja jos lähtee, kuka on kuski? Kuva: Anu Leppänen

Tästä pääset Grand Criterium De Vitessen 2019 tuloksiin ja myös lähtövideoon.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti