Risto Tupamäki kolarissa auton ja hevosen kanssa – käsi ja jalka murtuivat

6.12.2018 - 12:22 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Risto Tupamäki 1957-2019

Tupamäki törmäsi hevosen kanssa treenilenkillä autoon ja mursi kätensä sekä jalkansa.

Risto Tupamäki oli maanantai-iltana ajamassa kotimaisemissa Petäjävedellä hevosen kanssa treeniä. Hämärässä hän näki vastaantulevan auton valot, mutta ei ehtinyt ohjaamaan hevosta sivuun ja yhteentörmäys oli valmis.

”Auto tuli nyppylän takaa ja laskin, että kerkeän kääntää sellaiselle sivutielle, mutta olin pikkuisen väärässä”, Tupamäki kertasi. ”Auto ei tullut ylinopeutta, vaan siinä kävi itselle kämmi. Lensin siitä ojanpohjalle. Auton kanssa kun törmää, siinä tahtoo toiseksi jäädä.”

”Onneksi hevoselle ei käynyt mitään. Se jäi ihme kyllä paikalleen seisomaan. Kaveri, joka oli auton kyydissä, oli pelannut hevosten kanssa ja sai talutettua sen kotiin.”

Tupamäki vietiin Jyväskylän keskussairaalaan, missä hän oli vielä itsenäisyyspäivänä hoidettavana.

”Jalka ja käsi murtuivat ja lantiossakin on jotain pientä, mutta ei mitään vakavampaa. Jalka jo leikattiin, mutta käden osalta ei tiedä, leikataanko sitä vai pidetäänkö vain kipsissä. Toipuminen on lähtenyt hyvin alkuun, eikä kipuja ole. Hengenlähtökin oli lähellä tuollaisessa tilanteessa, mutta ei voi kuin itseään syyttää”, ainakin pari kuukautta sivussa hevoshommista oleva Tupamäki kommentoi.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti