Rocket Zet palasi Suomeen

22.3.2018 - 14:41 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Vajaat 190 000 euroa tienannut Rocket Zet on palannut värittämään kotimaisia kultadivisioonia. Kuva: Anu Leppänen

Talven Ranskassa kilpaillut ruuna palasi torstaina Suomeen ja Kaisa Toivosen talliin.

Rocket Zet lähti Ranskaan viime heinäkuussa ja juoksi siellä Daniel Parlingin ja Satu Liitiäisen hoivista yhteensä kymmenen starttia. Niistä tuloksena oli kakkossija ja kolme kolmosta Vincennesistä sekä yhteensä 36 850 euron tienestit.

”Kaikkiaan ihan plusmerkkinen reissu”, valmentaja Kaisa Toivonen kuvailee. ”Alkuvuoden starteissaan se ei onnistunut, ja muutenkin oli sovittu, että hevonen tulee takaisin kotiin ja kilpailee ainakin kesän Suomessa.”

Rocket Zet juossee kilpaa jo lähiviikkoina.

”Sen pitäisi olla ihan kilpailukunnossa, mutta käytetään se ensin klinikalla ja ajetaan vasta sitten kilpaa. Kultaloimi on yksi mahdollinen aloitusstartti”, Kaisa Toivonen arvelee.

Rocket Zetin omistaa Totochampions Stable, jonka ykköskortti I’m Just A Sund aloitti kautensa keskiviikkona komealla voitolla vuoden kärkiajalla 12,3a.

”Hevonen oli sellainen kuin ajattelinkin, vaikka juoksu menikin eri lailla kuin kuviteltiin”, Kaisa Toivonen summaa. ”Seuraavaksi ajetaan hopeadivarin finaali reilun kahden viikon päästä, mutta muuten suunnitelmat ovat auki. Finlandia-päivänä on Ruotsin pronssidivisioona hyvällä ykkösellä, mutta jos Seinäjoki Raceen tulisi kutsu, sekin voisi kiinnostaa.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti