Ruotsalaisilta pelkästään positiivisia raportteja

27.1.2019 - 11:14 | Miika Lähdeniemi Uutiset Ulkomaat

Lauantain lehdistötilaisuudessa oli vapautunut tunnelma, kun Jean-Michel Bazire, Björn Goop ja Daniel Reden kertoivat hevostensa viime kuulumiset. Kuva: Miika Lähdeniemi

PARIISI. Sunnuntain suuren kisan alla ruotsalaisten leireissä ollaan täysin purjein valmiita taistoon.

Tuleeko Prix d’Ameriquesta viime vuoden toisinto? Ainakin ennakkosuosikit ovat viime vuodelta tutut: historiaan kirjoihin jääneen kaksintaiston käyneet Readly ExpressBold Eagle, kolmanneksi taistellut Propulsion ja neljänneksi sijoittunut Belina Josselyn.

Eri medioissa on nähty toinen toistaan myönteisempiä puheenvuoroja. Lähinnä vain Propulsionin valmentaja Daniel Redén on todennut, että noin kuukausi sitten osunut kuumepiikki häiritsi hevosen valmistautumista. Propulsion ei ollut uudenvuoden alla Rommessa parhaimmillaan ja oli seuraavana päivänä kuumeessa, mutta on treenannut sen jälkeen hyvin. Toisin kuin viime vuonna, Propulsion saapui Redenin tallin toisen Prix d’Amerique -edustajan Lionelin kanssa Ranskaan vasta tällä viikolla.

”Treenaan kotona pehmeällä alustalla ja en ole sellaista löytänyt Ranskasta ainakaan vielä, siksi olemme valmistautuneet näin”, Daniel Redén pohjusti lauantaina lehdistötilaisuudessa. ”Sairauden jälkeen Propulsion on tuntunut treeneissä tosi hyvältä ja uskon, että se on huippukunnossa. Niin sen pitääkin olla, koska kisa on todella kova. Tässä tarvitaan hyvä hevonen ja hyvä kuski.”

”Propulsion ja Lionel hölkkäilivät lauantaina ja kaikki vaikuttaa tosi hyvältä. Molemmat ovat hevosina aika samanlaisia, ne tykkäävät huudella ja näyttää itseään. Nyt ympärillä oli lähinnä kaikenvärisiä ratsuhevosia ja näille se oli vähän erikoista. Molemmat hevoseni vaikuttavat iloiselta ja kaiken kaikkiaan ei ole mitään valittamista”, Redén kommentoi Travrondenissa.

Propulsionin vakio-ohjastaja Örjan Kihlström on tänä vuonna 15. kertaa mukana Prix d’Ameriquessa. Vuonna 2014 hän kannusti Maharajahin voittoon. Kisaviikolla Kihlström joutui jättämään Ruotsissa ohjastustehtäviä väliin selkävaivojen takia, mutta on vakuuttanut olevansa jälleen täydessä iskussa Prix d’Ameriquessa.

Prix d’Amerique -voittoa puolustava Readly Express on valmistautunut kisaan samalla kaavalla kuin viime vuonna. Hevonen on ollut kuukauden verran Björn Goopin tallilla Normandiassa, missä valmentaja Timo Nurmos on käynyt ajamassa harjoituksia joka viikko.

”Tänä vuonna Readly Express on vielä kehittynyt pykälän verran”, Björn Goop analysoi Aftonbladetin haastattelussa. ”Se on voimakkaampi, lihaksikkaampi ja antaa terävämmän vaikutelman. Toki kaikkien pitää tiedostaa, että lähdössä voi sattua kaikkea odottamatonta. Monta asiaa ja marginaalit pitää olla puolella, jotta voi voittaa.”

Oman mausteensa kisaan tuo sekin, että Bold Eaglen valmentaja Sebastian Guaratolla on lähdössä mukana kaikkiaan viisi hevosta. Belina Josselyniä ajavalla Jean-Michel Bazirella on yhteensä kolme treenattavaa mukana, samoin Bird Barkerin valmentaja Philippe Allairella.

”En usko, että kukaan uhraa hevostaan, mutta tietysti he pystyvät auttamaan toisiaan selkien ja kiritilojen kanssa. Totta kai sitä tuntee itsensä vähän yksinäiseksi 17 vastustajan keskellä. Haluamme ilman muuta olla mahdollisimman nopeasti lähellä kärkeä, koska siinä voittaa jo paljon”, Goop jatkoi.

Prix d’Amerique 2019, sunnuntai 27.1.

1 Looking Superb – Alexandre Abrivard (valmentaja Jean-Michel Bazire)
2 Bahia Quesnot – Junior Gulpa
3 Eridan – Eric Raffin (Sébastian Guarato)
4 Davidson du Pont – Franck Ouvrie (Jean-Michel Bazire)
5 Délia du Pommeraux – Damien Bonne (Sylvain Roger)
6 Charly du Noyer – Pierre Vercruysse (Philippe Allaire)
7 Urlo dei Venti – Antonio Greppi (Gennaro Casillo)
8 Uza Josselyn – Gabriele Gelormini (René Aebischer)
9 Carat Williams – David Thomain (Sébastian Guarato)
10 Valko Jenilat – Francois Lagadeuc (Sébastian Guarato)
11 Traders – Yoann Lebourgeois (Philippe Allaire)
12 Belina Josselyn – Jean Michel Bazire (Jean Michel Bazire)
13 Lionel – Göran Antonsen (Daniel Redén)
14 Billie de Montfort – Pierre Yves Verva (Sébastian Guarato)
15 Readly Express – Björn Goop (Timo Nurmos)
16 Bird Parker – Jean Philippe Monclin (Philippe Allaire)
17 Propulsion – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
18 Bold Eagle – Franck Nivard (Sébastian Guarato)

Lähtö ajetaan Suomen aikaa klo 17.05. Ykköspalkinto on 405 000 euroa ja kilpailumatka perinteinen 2700 metriä.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti