Saara Sihvoselle EM-hopeaa Italiasta

2.12.2018 - 22:33 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Kuvassa Saara Sihvonen juhli Varsova-tammansa kanssa Villinmiehen Tammakilvan karsintavoittoa syyskuussa 2017. Tänään hän ajoi naisamatööriohjastajien EM-hopeaa Italiassa. Kuva: Anu Leppänen

Suomen edustaja narutteli kakkoseksi sunnuntaina Firenzessä ajetuissa naisamatööriohjastajien EM-kilpailuissa.

Naisamatööriohjastajien Euroopan mestaruus ratkottiin kolmessa osalähdössä sunnuntaina Firenzessä Visarnon raviradalla. Saara Sihvonen ajoi ensimmäisissä osalähdöissä kakkos- ja kolmossijat sekä viimeisessä osalähdössä sijan kuusi. Kokonaispisteissä se riitti kakkossijaan Hollannin Hitlje Tjalsman jälkeen. Norjan Anette Frones oli kolmas.

Sihvosen mukaan turnee meni jopa yläkanttiin ennakko-odotuksiin nähden.

”En ehkä odottanut, että mitalia tulisi”, Sihvonen iloitsi sunnuntai-iltana. ”Kakkoseksi tullut oli etukäteen paras sauma ja kakkossuosikki. Sillä päästiin 12-radalta hyvin läpi ja jo ensimmäisellä takasuoralla keulaan. Yksi vain pääsi maalilinjalla ohitse. Viimeisen ajokin kanssa oli tavoitteena lähinnä päästä ravia ja se meni ihan hyvin, kun saatiin pisteitä. Jossiteltavaa ei sinänsä jäänyt.”

EM-osalähdöt sujuivat ilman suurempia kommelluksia ja tarkkana piti olla lähinnä lähtökiihdytyksessä, sillä lähtöauto kiihdytti Italiassa Suomeen verrattuna kovempaa.

”Yhdellä oli kutosrata ja siitä jo etukäteen sanottiin, että pitää olla ajoissa auton takana, muuten ei kerkeä mukaan. Rata oli vähän sellainen Kouvolan tyyppinen, ensimmäinen kurvi oli tiukka. Muuten ei ollut kulttuurishokkeja. Reissu on mennyt muutenkin hyvin ja kulttuuriero näkyy lähinnä siinä, että touhu on suurpiirteistä. Täällä ei olla niin orjallisia aikatauluissa kuten Suomessa”, Sihvonen naurahti.

Sihvonen voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2010, minkä lisäksi hän on ajanut amatöörien Pohjoismaiden ja Suomen mestariksi. Tämänkertainen amatöörikilpailu saattoi olla Sihvoselle viimeinen, sillä hän on satsaamassa tosissaan kasvatustoimintaan. Hänellä on Uuraisella viisi kantavana olevaa siitostammaa.

”Tarkoitus olisi järkätä yritystoimintaa kasvatushomman piiriin, jos vain löytää isomman tilan. Sitten ei saa enää osallistua amatöörikisoihin, jos virallisesti hankkii elantonsa hommasta. Kasvatushommaan on tarkoitus panostaa ja itsellekin yllätyksellisiä hankintoja on tullut tehtyä.”

Starttihevosia tallissa on vain yksi, Villinmiehen Tammakilvan finalisti Varsova. Saara ja Ville Sihvosen kasvateista So Long Suckers on aloittanut uransa Aripekka Pakkasen valmennuksesta lupaavasti kolmella voitolla.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti