Säihkeen Säpinä sai starttiluvan

21.2.2018 - 17:53 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Pitkältä tauolta koelähtöön tullut Säihkeen Säpinä palasi radoille olemukseltaan treenattuna. Kuva: Anu Leppänen

VERMO. Kahden ja puolen vuoden tauolta palaileva kriteriumvoittaja Säihkeen Säpinä läpäisi Vermossa koelähdön tuloksella 27,6.

Antti Teivainen ajoi Taisto Bordin valmennettavalla koelähtökyydiksi tasaisen reipasta: avauskierros 28,0, kolmas puolikas 27,0 ja päätös 27,5.

Valmentaja Taisto Bordi oli suorituksen jälkeen oma kryptinen itsensä.

”Ei ole hyvä. Kymmenen sekuntia puuttuu”, Bordi totesi.

Nyt kahdeksanvuotias Säihkeen Säpinä oli nelivuotiaana ikäluokkansa ehdoton ykkönen voittaen mm. Kriteriumin, Pikkupelimannin ja Satakunta-Ajon. Viisivuotiaana se oli Suur-Hollola-Ajon kakkonen ajalla 21,9ke ja Tawaststjernan Muistoajon kolmas ennätyksellään 21,2aly. Oriin viimeisin kilpailu on derbykarsinnan voitto elokuulta 2015, finaalista Säihkeen Säpinä jäi pois.

”On siinä ollut kaikenlaista murhettakin, mutta astumassahan se on ollut kesät”, Taisto Bordi huomautti. ”En tiedä, ajetaanko sillä kilpaa enää ollenkaan. Ajettiin nyt koe kuitenkin, että hötöukot näkevät, ettei se ihan palasina ole, niin kuin moni tuntuu väittävän.”

Antti Teivainen oli vakio-ohjastettavansa suhteen positiivisempana kuin valmentaja.

”Ravasi hyvin ja oli sopivasti innokkaana. En tiedä, mitä Taisto päättää, mutta ihan hyvä tästä on jatkaa”, Teivainen kommentoi.

Päivitetty 22.2.2018 klo 17.30: Korjattu Säihkeen Säpinän Suur-Hollolan sijoitukseksi kakkonen.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti