Solvalla sai keskiviikot takaisin

2.7.2019 - 13:38 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Keskiviikko palaa 2020 Solvallan ravien vakioajankohdaksi. Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin ravikalenteri aiheutti kaudelle 2019 paljon polemiikkia muun muassa sillä, ettei Solvallassa enää ajettu säännöllisesti keskiviikkoiltaisin monenkymmenen vuoden perinteen jälkeen. Ensi vuodeksi keskiviikkoravit palaavat ”kotiin”.

Seuraavan vuoden Ruotsin ravikalenterin raamit lyötiin lukkoon Travsportens Husissa maanantaina. Sen sijaan tämän vuoden Solvallan päivä tiistai palaa todennäköisesti suuressa määri Jägerrsrolle, jolla se puolestaan on ollut perinteisesti. Keskiviikkoiltojen Xpress-malli säilyy eli Solvalla on vakiona toisena ”pikaravien” isäntänä, ja toinen puolikas kiertää 2020 suurimpien ratojen kesken.

”Solvalla on tehnyt ison työn saadakseen tiistainsa onnistumaan, mutta tulos ei silti ole ollut toivotunlainen”, Ruotsin ravien urheilupäälikkö Petter Johansson kommentoi Svenska Travsportin sivuilla.

”Sen sijaan Xpress86-konsepti on tuonut raviurheilulle lisäarvoa ja saa jatkua.”

Yksi iso keskustelunaihe Ruotsin puolellakin on ollut T75-pelin kiinnimenoaika, mutta tuoreen tiedon mukaan se jatkaa samalla kellonajalla eli peli sulkeutuu viikon pääpeliin kello 17.20 Suomen aikaa.

Pääset tästä alkuperäiseen uutiseen.

Tästä pääset Petter Johanssonin haastatteluun.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti