Staro Miami jatkoi Ruotsin valloitusta

31.7.2019 - 22:57 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Staro Miami, tässä Solvallassa vakiokuski Mika Forss rattaillaan, oli viime kauden eniten ansainnut suomalaisravuri. Tämän kauden totuuden hetket alkavat olla käsillä. Kuva: Anu Leppänen

Aripekka Pakkasen valmennettava Staro Miami voitti kevyellä tyylillä nelivuotiaiden tammojen Breeders Crownin alkueränsä Mantorpissa.

Mika Forss ajoi tammalla takarivistä juuri oikeaan aikaan eteenpäin, kun vauhti hiljeni 400 metrin kohdalla. Keulassa meni StoSprinterin voittanut Zeta Wise As, mutta piikkipaikka oli silti tarjolla. Lopussa Forss ajoi Martti Simosen omistamalla tammalla vain sen, mitä tarvitsi, ja 110000 kruunun arvoinen voitto ja välieräpaikka irtosivat ajalla 12,5/2140 metriä melkoisen tasaisella vauhdinjaolla.

Staro Miami tähtää seuraavaksi Ruotsin Tammaderbyyn, jonka karsinnat ajetaan Jägersrossa keskiviikkona 21. elokuuta.

Nelivuotiaiden oriiden ja ruunien Breedersin karsinnassa Timo Nurmoksen valmentama Cab Lane oli paras keulasta. Derbyvoittaja Cyber Lanen veli on hävinnyt vain Kriteriumin finaalissa, missä se oli kipeä. Muut uran kuusi starttia ovat päättyneet voittoon. Kontio ja Nurmos voittivat Mantorpin T86-kierroksella myös Hankypanky Peytonilla. Nelivuotias tamma taas on edelleen tappioton uransa seitsemässä kilpailussa.

Pääset tästä katsomaan Staro Miamin lähtöä ja muita T86-kohteita.

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti