Superlauantain T75-vaihto romahti – taustalla selkeä syy

16.5.2019 - 8:23 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Lahden Jokimaa isännöi puolia Superlauantain T75-kohteista, Oulun Äimärautio puolia. Kuva: Ilkka Nisula

500 000 euron jackpotin ryydittämän viime lauantain T75-kierroksen vaihto jäi 843 000 euroon. Edellisellä vastaavalla kierroksella vaihto oli 1,214 miljoonaa.

Vaikka Leijonien MM-kisojen iltaottelu Slovakiaa vastaan ja samanaikainen Ruotsin T75-jackpot kiistatta söivät näkyvyyttä Veikkauksen nettisivuilla ja vaikuttivat pelaajamääriin, suurin syy oli kuitenkin tekninen. Peli veti loppuvaiheessa huonosti.

”Peliä alkoi tulla loppuvaiheessa niin paljon, että pelijärjestelmä ei ehtinyt käsittelemään kaikkia pelejä. Ison pelaajamäärän satojen tuhansien yksittäisten pelien tasapuolinen käsittely näyttäytyi kaikille pelaajille tasapuolisena hitautena, vaikka pelijärjestelmä kyllä myi täydellä teholla ilman virheitä”, ravipelien tuotepäällikkö Juha Ahjolinna pahoittelee.

”Jos kaikki peli olisi saatu sisään, vaihto olisi noussut varmasti 1,1-1,2 miljoonaan, mutta se olisi vaatinut yli kymmenen minuuttia lisää aikaa jo pelkästään jonossa olleiden pelien käsittelyyn.”

”Pelaajien käyttäytyminen on mennyt siihen suuntaan, että pelit pyritään jättämään sisään mahdollisimman viime hetkillä. Kun järjestelmä käsittelee pelitapahtumat yksitellen, käsiteltävä pelien määrä saattaa kasvaa, vaikka järjestelmän suorituskyky ja myyntinopeus on tapissa kuten viime lauantaina.”

”Tilanne ei ole mitenkään suotava meidän puolelta, ja selvitämme parhaillaan, mitä asialle on teknisesti tehtävissä. Samanlaisiin tilanteisiin on syytä kuitenkin varautua ennen kun asiaan on tehty muutoksia. Pelaajien omankin edun kannalta toivomme, että suuret hajotukset ja tiedostopelit jätettäisiin sisään hieman aikaisemmin varsinkin isoilla jackpot-kierroksilla”, Ahjolinna vetoaa.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Yksi kommentti aiheesta “Superlauantain T75-vaihto romahti – taustalla selkeä syy

  1. Veikkaukselta saattaa pian syyt loppua tämän surkeasti toteutetun formaatin pelivaihdon laskiessa edelleen. Magic-monday toimii hyvin syksystä kevääseen, koska pimeä- ja märkä keli edesauttaa sitä. Lisäksi maanantaina pelivaihto on perinteisesti ollut pienempää. Veikkaukselta oli tyhmänrohkea teko mennä muuttamaan viikon parasta ravipäivää näin radikaalisti. Halusin koittaa vielä kerran tätä superlauantain toimivuutta, mutta totesin sen pelillisesti mahdottomaksi. Minun osaltani tämä formaatti on nyt loppuun käsitelty, enkä tule siihen enää osallistumaan.

    Perustelut; Toto on ns. asiantuntijapeli, se vaatii kaiken infon ja tarkkaavaisuuden. Tätä on mahdotonta toteuttaa kun ei näe kunnolla lämmityksiä. Radalle en halua lähteä, koska puolet lähdöistä menee ohi jollakin toisella paikkakunnalla, enkä näe senkään vertaa lämmityksiä. Lisäksi Ruotsin 75 lähdöt menevät päällekäin ja jos valita täytyy, niin Ruotsi ajaa selvästi edelle tason ja mahtavan pelivaihdon ansiosta. Toisinsanoen, minulla ei riitä eväät kolmen raviradan samanaikaiseen seuraamiseen, tästä syystä valitsen Ruotsin 75-ravit. Perustelun viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, totean lauantai iltaan kuuluvan perhe-elämän. Sauna, makkara, olut, yhteinen tv-ilta ja töllöstä ei silloin tosiaan katsota raveja.

    Tulevaisuudessa täytyy lauantain 75-ravit alkaa klo 12-13.00 niin että ne keritään ajamaan alta pois ennen Ruotsin 75:n alkua. Lisäksi yhdellä raviradalla, niin että kerkiää myös seuraamaan lämmitykset. Uskon, että tätä näkemystä lauantain 75-raveista tukee yli 90% raviväestä, sekä 99% valmentajista ja ohjastajista, he kun tykkäävät myös perinteisistä lauantai illoista saunomisineen. Loton ja kenon voi arpoa vaikka yöllä, mutta ravit pitää ajaa päivällä.

Jätä kommentti