T76-jackpot Teivossa: Kolme asiaa vastustaa kakkossuosikkia

12.1.2018 - 20:14 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Aatsi päätti kuvassa viime kauden T76-finaalivoittoon Lahdessa, mutta uuden kauden avauksesta valmentaja Juhani Inkinen ei odota voittoa. Kuva: Anu Leppänen

”Kova lähtö, takarivi ja Teivon rata”, valmentaja Juhani Inkinen listaa kannot Aatsin kaskessa.

Juhani Inkinen tuo Teivon jackpot-kierrokselle kaksi kovakuntoista hevosta, mutta tuplavoitto tulisi hänelle yllätyksenä.

”Teivon talliportti on Aatsille houkuttava niin kuin monelle muullekin suomenhevoselle. Jos loppukurvissa pitäisi käännellä kiriin, ruuna heittäytyy naheaksi ja jullittelee suoran alkuun saakka”, Juhani Inkinen pelkää.

”Myös takarivi on nopealle hevoselle iso miinus. Aatsi on voittanut takaa vain kahdesti ja pääsi molemmilla kerroilla heti toiseen pariin ulos. Keulapaikka olisi sille iso etu.”

”Kunnossa ei ole huomattu Lahden viime startin jälkeen mitään negatiivista, mutta tällä kertaa kärkisijat yllättäisivät. Mun mielestä Aatsi on selkeästi ylipelattu, ja itse olisin tyytyväinen rahasijaan”, Inkinen lisää.

Lindy Poppins selätti kaarreongelmansa

Kakkoskohteen Lindy Poppins puolestaan tuntuu voittaneen takarivin kammonsa. Aiemmin se painoi kaarteissa sisään päin, ja siksi sen oli vaikea tulla takaa, mutta nyt ongelma näyttäisi väistyneen.

”Sekä minä että kuski oltiin Lahdessa viimeksi tosi tyytyväisiä, kun loppukurvissa käännettiin neljännelle radalle ja silti ruuna kiri hienosti. Nyt on jo muutama samanlainen startti takana”, Juhani Inkinen myhäilee.

Varmaksi hän ei silti uskalla Lindy Poppinsia suositella.

”Pelaajat tekee systeeminsä itse, minä otan rennosti ja toivon vaan rauhallista suoritusta – on sijoitus mikä on.”

Juhani Inkinen isännöi Inkisten sukutilaa, jolla on vahvat perinteet. Aikaisemmin tilalla ovat valmentaneet huippusuomenhevosia Juhanin sedät Olavi Inkinen ja Lauri Inkinen sekä isä Aaro Inkinen.

”Nykyään tilalla on yhteensä 19 hevosta, joista ajohevosia 12. Valtaosa on nuoria suomenhevosia”, Juhani Inkinen kertoo.

Juhani Inkisen ja Niko Jokelan yhteistyö tuotti voiton kauden 2017 lopulla Jokimaalla, kun Aatsi voitti T76-finaalin. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti