Tolppakone sairastui vakavasti – ”Kävi jo kuoleman porteilla”

10.10.2019 - 10:37 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Rågerin aloitus Jouni Miettiseltä oli mykistävä. Se voitti kahden kuukauden aikana kaikki laukattomat starttinsa - kuusi kymmenestä. Kuva: Elina Paavola

Råger ehti voittaa Jouni Miettiseltä kahdessa kuukaudessa kuudesti ennen kuin se kohtasi heinäkuussa yllättäviä vaikeuksia.

”Ori oli voittanut perjantaina Porissa ja laukannut lauantaina Kaustisella ja vaikutti sunnuntaina tarhassa pikkuisen jäykältä. Ajattelin, että se johtui vaan starteista peräkkäisinä päivinä, ja päätin lähteä vähän ajamaan sillä”, Jouni Miettinen aloittaa.

”Silloin huomasin, että onpa hevonen todella kipeä. Onneksi sain (eläinlääkäri) Hämäläisen Markuksen kiinni antamaan hevoselle dropit ja lääkkeet. Se kävi jo kuoleman porteilla, mutta selvisi.”

Selvinnyt on sairastumisen syykin.

”Tallissa kävi ennen kuninkuusraveja virus. Toisissa ei huomannut mitään merkkejä, mutta tähän se iski: hermostoperäinen herpes. Onneksi siitä toipuu, kun saa ajoissa lääkityksen”, Miettinen tietää nyt.

Rågerillekin kuuluu jo hyvää.

”Se on tervehtynyt ja sillä on ajettu jo yksi hiittkini. Joulukuussa palataan näillä näkymin radoille, ja ensi vuonna tähtäin on Seinäjoen kuninkuuskilvassa.”

”Tänä syksynä rokotetaan herpeksen varalta koko talli. Oli tämä sellainen opetus”, Jouni Miettinen päättää.

Jouni Miettinen rokottaa tänä syksynä kaikki hevosensa herpeksen varalta. ”Oli tämä sellainen opetus.”
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti