Tuomas Korvenoja: ”Olisi pitänyt olla yhtä fiksu kuin ranskalaisten”

14.10.2019 - 16:19 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Lewis Ale ei pystynyt UET Grand Prix'n finaalissa keulasta alkuunkaan samanlaiseen suoritukseen kuin kuvan Solvallan karsinnassa. Pelkästään vastuksen koventumisesta ei Tuomas Korvenojan mielestä ollut kyse. Kuva: Suomen Hippos/Hanna Laakso

Himoittu suomalaismenestys jäi UET Grand Prix’ssä saamatta. Mikä meni pieleen?

Keulasta varhain ja pahoin taipunut Lewis Ale tähystettiin heti startin jälkeen. Mitään vikaa siitä ei löytynyt, mutta Tuomas Korvenojalla oli selkeä näkemys, mistä kiikasti.

”Olisi pitänyt olla yhtä fiksu kuin ranskalaisten ja tulla esittelyyn vasta kun kaikki muut oli esitelty – niin kuin esimerkiksi Face Time Bourbon tuli, vasta 12:n jälkeen ja ilman loimea. Se oli näköjään sallittua, kun siitä ei mitään rangaistuksiakaan annettu”, Tuomas Korvenoja pohti.

Esittelyn jälkeen lähtöön oli vielä 5 minuuttia aikaa, ja ennen sitä esittelyn avannut Lewis Ale oli joutunut pyörimään radalla 7-8 minuuttia.

”Se alkoi käydä kuumana ja stressata niin, ettei esittelyloimea meinattu saada päältä, ja tyhjensi itsensä jo ennen starttia. Sijoitus heikkeni siinä varmasti monta pykälää”, Korvenoja oletti.

”Harmin paikka sikäli, että lämmitykseen Mika (Forss) oli tosi tyytyväinen. Mutta ei auta kuin ottaa opiksi ja koittaa tehdä kaikki jatkossa isojenkin lähtöjen alla niin normaalisti kuin mahdollista. Niin kuin ranskalaiset tekivät.”

Ellei mitään yllättävää ilmene, Lewis Ale juoksee seuraavan kerran jo 27. lokakuuta Solvallassa Breeders Crownin välierissä.

”Ja toivottavasti sen jälkeen finaalissa, mutta jatkoa voidaan miettiä jo välierien jälkeen. Kovin paljoahan ori ei ole ehtinyt vielä tänä vuonna juoksemaan kilpaa”, Tuomas Korvenoja muistutti.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti