Turja: ”Volnik Du Kras ainoa mahdollinen Gocciadorolta St Micheliin”

12.7.2019 - 10:52 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Onko tämä valjakko 2019 St Michelin lähtöauton takana: Volnik Du Kras ja valmentajansa Alessandro Gocciadoro? Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Kesän odotettu vauhtijuhla St Michel odottaa reilun viikon päässä, ja spekulaatiot kisan lopuista hevosista käyvät kuumina.

Alessandro Gocciadoron menestystallin osallistuminen Mikkeliin on tallin Pohjoismaisen yhdyshenkilön Jori Turjan mukaan ”kiikun-kaakun”. Oslossa ja Jarlsbergissa hurjat juoksut tehnyt Vitruvio (Adrian Chip) olisi Mikkelin johtajan Kari Tiaisen mukaan tervetullut, mutta se on jo kotonaan Italiassa ja tuskin tulossa.

”Pohjoismaissa nyt olevista Alessandron hevosista Volnik Du Kras (Varenne) olisi lähinnä se, joka Mikkelin pääkisassa voisi juosta”, Turja, maailman ykkösravurin Varennen valmentaja aikoinaan, kertoo.

”Oriilla on ollut omat ongelmansa, mutta sillä on iso moottori, ja Jarlsbergin kakkossarjassa tuli taas onnistuminen. En tiedä, kuuluuko Volnik Mikkelin suunnitelmiin, mutta jonain päivänä se voisi mennä tosilujaa. Vitruvio on puoliksi Alessandron isän hevonen, ja se on matkannut startteihin koko ajan kotoaan Italiasta. Isä-Gocciadoro hoitaa osan valmennuksestakin. Ori on hyvä reissaamaan, muutenhan se ei jaksaisikaan tuollaista, mutta ei se taida nyt tulla heti takaisin ylös. Jubileumspokalen tai Åby Stora Pris ovat ehkä seuraavana ohjelmassa.”

Turjan valmentama aikansa maailman paras hevonen Varennehan meni Mikkelissä 2002 1000 metrin ratojen maailmanennätyksen 09,3. Paikalla oli ennätysyleisö, joidenkin arvioiden mukaan jopa 30000 katsojaa.

St Michel -ajoon, 1. palkinto 80000 euroa, tähän mennessä kutsutut hevoset (sulkeissa valmentaja):

Makethemark (Petri Salmela)
Chief Orlando (Tapio Mäki-Tulokas)
Next Direction (Timo Hulkkonen)
Ranch Kelly (Anne Luttinen)
Cameron Evo (Harri Koivunen)

Jori Turja. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti