Turpakäräjillä keskustelua totopelien ja hevoskasvatuksen tulevaisuudesta

13.12.2018 - 16:02 | Ravinetti Uutiset

Turpakäräjillä tällä viikolla keskustelua erityisesti totopeleistä ja hevoskasvatuksesta, kun vieraina ovat Petri Huikko ja Mika Sohlberg. Kuvaus Anu Leppänen

Petri Huikko Veikkaukselta kertoo mm. totopeleihin liittyvistä uudistuksista ja Ruotsiin pelaamisesta. Mika Sohlberg puolestaan tuo keskusteluun hevoskasvattajan näkökulmaa.

Veikkaus uutisoi viime viikolla totopeleihin liittyvistä muutoksista: ensi vuoden alusta lauantaipeliksi palaa Toto75 ja keskiviikkoisin Vermossa aletaan pelata Toto64-peliä. Mitä näillä uudistuksilla tavoitellaan? Entä millainen on ollut totopelien vuosi 2018? Turpakäräjillä saadaan myös vastaus kuumaan kysymykseen, jatkuuko Ruotsiin pelaaminen normaalisti vuodenvaihteen jälkeen.

BWT:n Mika Sohlberg kommentoi peliasioiden lisäksi hevoskasvatuksen nykytilaa ja pohtii sitä, millä keinoin lajin pariin saataisiin uusia hevosenomistajia ja pelaajia. Blue White Trotters on pitkäaikainen hevoskasvattaja Suomessa.

Katso koko jakso tästä:

Jaa artikkeli:

Uutiset

4 kommenttia aiheesta “Turpakäräjillä keskustelua totopelien ja hevoskasvatuksen tulevaisuudesta

 1. Maltoin sitten kuunella loppuun asti haastateltavien kommentit, ja tulihan se sieltä?
  Petri Huikko Veikkaus Oy: ”Hippoksen on tehtävä päätäntäjärjestelmäänsä rakennemuutos, että voimme ylipäätään tehdä välttämättömiä päätöksiä totopelien ja raviurheilun kannalta.”

  Jos raviurheilun tärkein yhteistykumppani tämä julkisesti kertoo, niin nyt viimeistään asia täytyy ymmärtää myös Hippoksen päätäntäelimissä.
  Hippoksen nykyisillä päätntärakenteilla ei pystytä tekemään raviurheilun vaatimia päätöksiä. Päätöksien tekijöiden itse valtiontukien edunsaajina, on myös todella vaikeaa tai mahdoton toimia MMM:n suuntaan neuvottelukumppanina.

 2. Ja vielä yksi ajankohtainen asia Hippoksen tiedotuksesta:
  Suomen päärata sekä neljä suurta maakuntarataa tiedottavat ottavansa 1.1.2019 alkaen käyttöön kaikkiin totoraveihinsa osallistumismaksun, joka on jo ollut pitkään käytössä muun muassa Lahden, Kouvolan, Seinäjoen, Kuopion ja Rovaniemen raviradoilla.

  Osallistumismaksut ovat radoille yleisötuloja, joilla ne voi kompensoida toiminta (20%)- ja palkintotukien (5%) omavastuu osuutta valtiontukiin. Vain yleisötulot lasketaan radoilta vaadittavaan tukien omavastuu osuuteen, joten kun yleisöä ei radoilla käy niin ottavat sitten yleisötuloja hevosenomistajilta.

Jätä kommentti