Työmyyrän kausi huipentui T76-täysosumaan

29.12.2018 - 18:34 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Hazelhen Hermes, Timo Korvenheimo ja Jarmo Saarela ovat tottunut menestystrio. Kuva: Anu Leppänen

LAHTI. Raviratojen työmyyriin kuuluvat Hazelhen Hermes ja Jarmo Saarela juhlivat kotiratansa ravikauden päätöksen pronssidivarissa.

Timo Korvenheimo on ollut kauden menestysvalmentajia, jonka hevoset ovat menneet varsinkin loppukaudesta mainiosti. Varsatähtien lennon takana tallissa on myös duunariosastoa, jonka selkärangaksi voi kutsua Hazelhen Hermestä. Viisivuotias ruuna kilpaili tällä kaudella peräti 42 kertaa, ja totosijoja sille kertyi 19.

”Se tykkää, mitä enemmän se juoksee kilpaa. Se ei juokse itseään väsyksiin, ja kestää sen takia kilvanajoa”, Korvenheimo painotti. ”Kesällä sen annettiin muistaakseni huilata kuukausi, mutta muuten on vaan ajettu tasaisesti kilpaa.”

Hazelhen Hermes on virinnyt hurjaan vireeseen varsinkin loppukaudesta. Voitto oli sille viides kaksarisijoitus putkeen, ja nyt se otti omansa pitkällä kirillä viidennestä ulkoa.

Kovasta tahdista huolimatta Hazelhen Hermes ei ole kauden eniten kilpaillut lämminverinen. Sen tittelin vie Antti Ala-Rantalan tallin Bewitch Boy 47 startillaan. Suomenhevosista ahkerimmin on kilpaillut samoin 47 kertaa startannut Vinksa.

Rokin Maxi jyräsi ykköseksi johtaneen Tee Wee Paronin rinnalta. Kuva: Anu Leppänen

Kovassa talvivireessä on myös Rokin Maxi, joka jyräsi T76-rivin avanneen tähtidivarin ykköseksi johtavan rinnalta. Pertti Puikkosen ajama ja Nyyti-Maria Timosen valmentama ori oli tapaninpäivän avoimessa ryhmässä kakkonen, ja ennen sitä sillä oli kaksi voittoa putkeen.

”Se vaatii pitävän radan. Jos vähänkin tulee harha-askelta, se on sille liikaa”, Nyyti-Maria Timonen perusteli oriin viime aikojen parantuneita esityksiä.

Rokin Maxi on parantanut vuosi vuodelta ja on nyt 11-vuotiaana ollut entistäkin ehompi. Ori osallistui ensimmäistä kertaa kuninkuuskisaan, ja kaikkiaan kausi on ollut aikaisempia ehjempi.

”Ehkä se on nyt jotenkin aikuistunut ja saanut asiat kuntoon, ei siihen kummempia selityksiä ole”, Timonen oletti.

Rokin Maxin omistaa Nyyti-Marian isä Markku Pasanen yhdessä Tikkutallin kanssa. Tikkutallin takana on pitkän linjan hevosenomistaja Reijo Aaltonen, joka muistetaan mm. yhdessä Lauri Evijoen kanssa omistamistaan kovan luokan lämminverisistä.

”Rokin Maxi on paljon isän passina, hän ajaa sillä paljon. Minä sitten välillä käyn ratsastelemassa tällä ja katson, että kaikki on kunnossa”, Nyyti-Maria Timonen kuvaili työnjakoa.

Kimmo Taipale sai loppumetreillä tyylitellä R.R. Valssittaren rattailla. Kuva: Anu Leppänen

Rivin suurin yllättäjä oli Kimmo Taipaleen ajama ja valmentama R.R. Valssitar, joka juhli 25-kertoimisena.

”Hevonen oli koko ajan paineissaan ja vähän turhaankin meni ehkä voimia. Juoksu meni hyvin, saatiin tulla vetävissä selissä loppukaarteeseen asti”, Kimmo Taipale kuvaili voittajahaastattelussa.

R.R. Valssittaren omistaa monta muutakin menestyshevosta omistanut juukalainen Yrjö Kettunen. Kimmo Taipaleen tallissa tamma on ollut nyt muutaman kuukauden.

”Sillä oli suuria motivaatio-ongelmia, mutta nyt näyttää hyvälle”, Taipale iloitsi.

Shadow Of Brisbane syöksyi toivottomista asemista koko porukan ohi. Kuva: Anu Leppänen

Vuoden viimeisessä T76-kisassa nähtiin mahtikiri. Shadow Of Brisbane ei saanut alussa paikkaa parijonosta ja jäi koko porukan hännille. Vielä loppukaarteeseen mentäessä Olli Koivusen ajokki oli tasan viimeisenä, mutta upea loppukiri kantoi sen vielä ylivoimavoittoon. Täysosuma oli ruunalle peräti uran 36:s.

”Jos takasuoralla olisi pitänyt arvata, olisin sanonut, ettei olla kuuden joukossa. Aika mahtava kiri oli”, Olli Koivunen ihasteli voittajahaastattelussa. ”Kaikki meni hevosta vastaan, mutta silti se pystyi voittamaan ylivoimaisesti. Aivan mahtava esitys hevoselta.”

Santtu Raitala ajoi Mika Karppisen valmentaman ja osaomistaman Koivun Tähden keulavoittoon. Kuva: Anu Leppänen
Menestyskaksikko Mika Forss ja Tapio Mäki-Tulokas oli taas vauhdissa. Tällä kertaa herrat saivat onnitella toisiaan Reverend Dredin keulavoiton ansiosta ja samalla varmistui Mika Forssin ajajaliigan voitto. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti