Välähdys nousussa kunkkarirankingissa

29.5.2019 - 9:44 | Ravinetti Uutiset Suomi

Ville Korjuksen Välähdys on kilpaillut kahdesti tällä kaudella ja starttaa lauantaina Kajaanissa. Kuva: Anu Leppänen

Vuoden kolmannessa Kuninkuusravirankingissa alkaa keula kiskoa eroa muihin.

Orien rankingia koko vuoden hallinnut Costello on edelleen ykkönen 58 pisteellä, mutta niskaan hengittävät kautensa kahdella vakuuttavalla startilla aloittanut Välähdys, 51 pistettä, ja Kultaloimen sankari Tähen Toivomus, 54 pistettä.

Neljättä sijaa pitää hallussaan A.T. Veeti selvästi kärkikolmikon takana 41 pisteellä. Viime kesästä lähtien starttaamattomana ollut Jokivarren Kunkku putosi rankinginlaatijoiden listoilta taustavoimien ilmoitettua, etteivät tähtää Lahteen.

Tammojen rankingkuningatar on tänä vuonna laukattomissa starteissaan erehtymätöntä työtä tehnyt Juliette Lax. Sillä on seitsemän voittoa kahdeksasta startista, ja kaikki raatilaiset palkitsivat sen tälläkin kertaa täysin pistein.

Juliette Laxin takana tilanne on säilynyt muuttumattomana. Toisena on Huimariina 54 pisteellä ja kolmantena Akaasia 48 pisteellä. Suurin muutos kuukauden takaiseen rankingiin on Saaga S:n putoaminen rankinginlaatijoiden listoilta. Kolminkertaisen ravikuningattaren kilpaura on loppunut ja se on siirtynyt siitokseen.

Kuninkuusravirankingin laatii sitä varten koottu, vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengitysseppä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind sekä Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen.

Kukin raatilaisista on listannut mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta. Listan ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää kuninkuusravien päätoimikuntaa.
Lahden Jokimaan Kuninkuusravit ovat kahden kuukauden päässä, ja spekulaatiot hevosten ympärillä kiihtyvät. Seuraavat kuninkuusravirankingit ilmestyvät 26.6. ja 17.7. Päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24.7.2019.

Kuninkuusravit ravataan Lahdessa 2.-4.8.2019.

RANKING 29.5. ORIIT:

Costello 58p

Tähen Toivomus 54p

Välähdys 51p

A.T. Veeti 41p

Larvan Hurmos 34p

Vixen 32p

Rapin Aatos 27p

Vixus 27p

Rokin Maxi 21p

Viktor Kärppä 12p

Ellin Sisu 10p

Vieskerin Valo 10p

Muut pisteitä saaneet:

Kartier 8p
Eeti 2
Metkutus 1p
Sheikki 1p
Välkyn Tuisku 1p

 

RANKING 29.5. TAMMAT:

Juliette Lax 60p

Huimariina 54p

Akaasia 48p

Virin Camilla 44p

Vieskerin Virva 38p

Liisan Tulilintu 31p

Sokru 24p

Sävel-Taika 21p

Ryti-Tyttö 17p

Julianne Dahlia 16p

Marj-Lovviisa 10p

Piskon Pouta 7p

Muut pisteitä saaneet:

Tutun Impi 6p
Limuska 4p
Naputus 3p
Vilma Lyydia 3p
Poikolan Neito 2p
Elias Juonetar 1p
Hilin Ihme 1p

Lähde: Kuninkuusravien tiedote

Timo Tuomisen ohjastama Sokru on nousemassa kohti tammojen parhaimmistoa. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti