Varsakunkun kaikkien finaalien ykköset 15 000 euroon

31.10.2019 - 16:06 | Antti Savolainen Uutiset Suomi

Huima Lento hyödynsi Tureliuksen harha-askeleet ensimmäisessä Varsakunkku-finaalissa vuonna 2018. Kuva: Jukka Vepsäläinen

Varsakunkku ry:n hallitus päätti nostaa kaikkien ikäluokkien finaalien ykköspalkinnot 15 000 euroon eli suurkilpailutasolle vuodeksi 2020. Tämä merkitsee 26 prosentin palkintojen nousua neljä- ja viisivuotiaiden finaalipottiin ja peräti 108 prosentin nousua kolmevuotiaiden palkintoihin, kerrotaan ry:n tiedotteessa. Vielä viime vuonna kaikkien aikojen suurin kolmevuotiaalle suomenhevoselle maksettu palkinto oli 5 000 euroa.

Varsakunkku ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Tiainen kiittää hevosenomistajia sekä yhteistyökumppaneita luottamuksesta kilpailuun.
”Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä esitti viime vuonna toiveen nuorten suomenhevosten ja erityisesti tammojen paremmasta huomioimisesta. Tämä oli varmaankin tärkeä syy siihen, että Varsakunkku saa ensi vuodelle enemmän tukea. Palkintojen nousuun vaikuttaa toki voimakkaasti, että maksukertymä on kasvanut ikäluokka ikäluokalta”, Tiainen taustoittaa tiedotteessa.

”Meillä on myös ideoita, kuinka tammat voisi huomioida tammahyvityksen ja omien karsintojen lisäksi vielä paremmin. Asiassa täytyy kuitenkin kuulla vielä sääntöasiantuntijoiden mielipidettä”, korostaa Tiainen.

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti