Varsalupauksia Jukka-Pekka Kauhaselle

13.3.2019 - 11:35 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Jukka-Pekka Kauhasella on valmennuksessaan 20 hevosta, joista puolet on suomenhevosia ja puolet lämminverisiä. Kuva: VIlle Toivonen

5-vuotias Hyvityksen Pyry ja Heikki Korhosen 3-vuotias Main Stage siirtyivät Dahlia-Tallille Iisalmeen.

Hyvityksen Pyry löi 3-vuotiaana Junnustartin karsinnoissa kahdesti tulevan Kriterium-voittajan Sirukassonin ja hävisi finaalissa vain Landen Paukulle ja sille. Kovimmillaan täysi matka taittui kilometriaikaan 30.4.

Odotukset 4-vuotiskaudesta nousivat luonnollisesti korkealle, mutta ne eivät täyttyneet.  Voittosaldo jäi nollaan ja tienestit 3720 euroon.

”Sekä hevonen että omistajavalmentaja sairastelivat”, Jukka-Pekka Kauhanen tietää.

Viime kaudella Hyvityksen Pyry oli tulossa käymään Kauhasella treenissäkin, mutta se peruuntui. Hän ehti kuitenkin perehtyä hevoseen ja kiinnostua siitä niin paljon, että osti sen vajaa kuukausi sitten Dahlia-Tallille.

”Sellaisia suomenhevosia ei ole monta, jotka mee 3-vuotiaana toiseen starttiin 30:a”, Kauhanen perustelee.

Jatkoon hän suhtautuu silti jalat maassa.

”Se tiedän, että Hyvityksen Pyry juoksee vielä kilpaa, mutta juokseeko se tänä vuonna, ensi vuonna vai sitä seuraavana vuonna, sitä en vielä tiedä. Täytyy perehtyä ensin hevoseen ja ottaa selville, onko se vain varsalupaus vai oikeasti hyvä hevonen ja laatia strategia sen mukaan.”

”Toivon tietysti, että jo tänä vuonna ajetaan ja isommissakin lähdöissä. Hyvityksen Pyry on maksettu Derbyyn ja Varsakunkkuun”, Kauhanen lisää.

Säihkeen Sähinä aloittaa loppukuusta

Vastikään tallin vahvuuteen liittyi myös Heikki Korhosen 3-vuotias Main Stage (Prodigious).

”Heikillä oli tallissa täyttä ja hän soitti ja kysyi, ottaisinko sen joksikin aikaa treeniin. Mielenkiintoinen ja kiva hevonen sekin”, Kauhanen kuvailee.

MT Ravien vieraillessa vastikään Dahlia-Tallilla Jukka-Pekka Kauhanen kertoi hyvistä nuorista hevosista, joita oli tulossa lähiaikoina radalle. Niistä Kriterium-voittaja Säihkeen Säpinän siskonpoika Säihkeen Sähinä juoksi jo koelähdön tiistaina Oulussa aikaan 38,3.

”Se meni kyllä todella hyvällä tyylillä. SHKL Cupin karsinnassa 28.3. Kuopiossa aloitetaan”, Kauhanen paljastaa.

”Jos talvikelejä riittää vielä kuukauden päivät, myös muut  4-vuotiaat (Moto Moto ja Sinterella) juoksevat koelähdöt hokeilla.”

Katso myös: MT Ravit vieraili Dahlia-Tallilla

 

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti