Vermon ravit peruttiin – ”Ego piti laittaa käsilaukkuun”

27.2.2019 - 9:11 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Vermon ratamestari Juha Keskimaunu tiimeineen joutui nostamaan kädet pystyyn keskiviikon olojen edessä. Kuva: Anu Leppänen

Vermon keskiviikkoillan ravit on peruttu epätasaisesti sulaneen radan takia.

Vaihtelevat kelit ovat aiheuttaneet Vermon radalle viime päivinä suuria ongelmia, ja koska rata on sulanut epätasaisesti, ravit jouduttiin keskiviikkoaamuna perumaan.

”Juuri nyt meillä on hyvät olosuhteet, mutta illalla tilanne on ihan toinen”, ratamestari Juha Keskimaunu kertoo. ”Iltapäivällä pitäisi olla seitsemän astetta lämmintä ja illallakin vielä nelisen astetta. Takasuora on jo aika sulanut, mutta etusuora on vasta alkamassa sulaa, eikä radasta voi luvata sellaista, että ravit olisi turvallista järjestää.”

Myös ravien siirtämisen mahdollisuutta selvitettiin, mutta tilanne oli kaikilla lähiradoilla yhtä huono.

”Turku, Pori, Teivo ja Lahti käytiin läpi, eikä kukaan uskaltanut luvata radan olevan hyvä. Teivossahan ravattiin eilen, mutta siellä rata rupesi jo pettämään niin, että ei sinnekään voitu siirtää.”

Ravien peruminen rataolosuhteiden takia on Keskimaunun mukaan ensimmäinen Vermon 40-vuotisessa historiassa.

”Nyt piti vaan laittaa ego käsilaukkuun ja todeta, ettei tässä ole turvallista kilpailla. Hevosten hyvinvointi on kuitenkin se ensimmäinen ratkaiseva tekijä”, Keskimaunu painottaa. ”Viisi vuotta sitten tällaisella radalla olisi vielä ajettu kilpaa ja vaan mutistu, että rata on huono, mutta asiat ovat menneet siinä suhteessa eteenpäin.”

Vermossa on määrä ajaa lauantaina T75-finaaliravit. Ne eivät ole Keskimaunun mukaan vaarassa.

”Loppuviikosta on tulossa pakkasia, ja lauantaina ajetaan priimoissa olosuhteissa”, hän vakuuttaa. ”Varmaan rata olisi saatu nytkin ajokuntoon, jos olisi vaan kuorittu ja kuorittu, mutta se olisi pilannut radan lauantaita ja aika monta tulevaa keskiviikkoa ajatellen.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Yksi kommentti aiheesta “Vermon ravit peruttiin – ”Ego piti laittaa käsilaukkuun”

Jätä kommentti