Vernanto haastaa kuninkuusravihevoset Lieksa-ajossa

9.7.2019 - 11:31 | Jari-Pekka Rättyä Uutiset Suomi

Arto Komulaisen Vernanto on yksi tämän illan Lieksan T4-pelin avainhevosia. Kuva: Ville Toivonen

Tunnelmallisen Lieksan kesäradan ravikausi huipentuu tänään 4000 euron ykköspalkinnolla ajettavaan Lieksa-ajoon.

Yksi sen suosikeista on huippukuntoon noussut Vernanto. Viimeksi Lahdessa se löi kovassa lähdössä sarjojensa ehdotonta parhaimmistoa kuten Morisonin, Rågerin ja Eetin.

”Hyvillä mielin lähdetään matkaan. Pärjäämismahdollisuudet pitäisi olla, jos Vernanto ravaa ja normaalitasollaan suorittaa”, Arto Komulainen olettaa.

Tänään vastaan asettuu käytännössä varmoja kuninkuusravihevosia kuten Piskon Pouta, Virin Camilla ja Metkutus. Ehkä jopa enemmän kuin ne Komulaista huolestuttavat Lieksan kurvit.

”Kallistukset ei ole hääppöset, ja varsinkin ensimmäinen kurvi pitää ajaa tarkasti, ettei tule laukkaa”, hän tietää.

Vernantolla Arto Komulainen ei vielä kuninkuuskilpaan osallistumista suunnittele.

”Ainahan siitä pitää haaveilla, mutta tuskin se realismia on vielä pariin vuoteen. Se riippuu siitä, miten hevonen pysyy terveenä ja kehittyy.”

Itse Komulainen on siirtänyt pikkuhiljaa painopistettä hevosten kengittämisestä valmentamiseen. Tällä hetkellä hän valmentaa kuutta hevosta.

”Kaksi on vieraita ja loput omia, ja yksi vieras nuori suomenhevonen saattaa olla tulossa lisääkin.”

”Silloin omien ja vieraiden suhde olisi ihan kohdallaan. Kun ikää alkaa olla, ei tarvitse enää hirveästi maailmalla riekkua, ja kulutkin on pienet. Ja ainahan sitä toivoo, että hevoset jotain juokseekin”, Arto Komulainen juttelee.

Lieksan ravit alkavat tänään tiistaina kello 18. Toto4-peli pelataan lähtöihin 6-9, ja peli sulkeutuu 20.05. Lieksa-ajo ajetaan lähtönä 7 kello 20.25.

 

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti