Viikonlopun gladiaattori Next Direction saapumassa kotiin – tarkastuksessa kaikki kunnossa

28.5.2019 - 16:36 | Riku Niittynen Uutiset Ulkomaat

Next Direction ja ohjastaja Iikka Nurmonen pitivät Suomen lippua korkealla Solvallassa, vaikka Elitloppetista ei kultaa saatukaan. Kuva: Antti Savolainen

Viikonloppuna Solvallassa oli kovat kisat, ja kaikkein kovimmilla olivat varmasti Elitloppet-finalistit. Suomen Next Direction saapuu kotiin Teivon Klinikan kautta: kunto on edelleen terästä!

Suurin suosikki Readly Express joutui jäämään poiskin finaalista. Kantautuneiden tietojen mukaan kyse oli kavioiden kipeytymisestä. Next Directionilla ei ollut marginaalit puolellaan oikein missään vaiheessa ajoja, mutta se nappasi silti upeasti finaalipaikan ja taisteli sielläkin häirinnästä sekä kiertelystä huolimatta vahvasti maaliin saakka. Eikä ruuna ollut siis Teivon klinikan tarkastuksen perusteella moksiskaan: hevosen fyysisessä kunnossa ei löytynyt huomauttamista.

”Nyt ei ollut ihan parasta tuuria, mutta olen silti tyytyväinen sekä hevoseen että kuskiin”, Next Directionin kasvattaja, valmentaja ja osaomistaja Timo Hulkkonen kertoo.

”Karsinnassa yritettiin tietenkin ladata alkuun, mutta tuli haparointi ja asetelma muuttui. Olosuhteet olivat haastavat, ja ilmeisesti tuli vain huono askel siihen johonkin kohtaan, eikä suunnitelma toteutunut. Hienosti noustiin vielä finaaliin, missä hevonen oli edelleen tosi hyvä. Siinä avattiin sitten jo lujaa, mutta ulkoradalta ei ollut sisälle asiaa, ja sitten tuli vielä se häirintä. Välillä ajettiin hiljaa, ja sitten siinä kaikki lopettivat lujaa. Toivotaan, että saadaan revanssia tulevissa juoksuissa tai vaikka ensi vuonna. Hevonen vakuuttaa ainakin tällä hetkellä. Kaikki on mahdollista.”

Millä suunnitelmalla mennään jatkossa?

”Odotetaan, että hevonen saapuu kotiin (tiistaina myöhemmin iltapäivällä) ja luultavasti osallistutaan Kymi GP:hen, kun sinne on kutsuttu. Sitten taitaa olla Suur-Hollola vuorossa. Tämä kaikki, jos hevosella on jatkossakin asiat hyvin.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Ulkomaat

Jätä kommentti