Vitterin paluu venyy edelleen – ”Ei tätä lajia kestä, jos ei ole optimisti”

16.12.2018 - 14:24 | Ville Toivonen Uutiset Suomi

Vitter on ennätyksellään 18,5a kaikkien aikojen nopein suomenhevonen. Kuva: Anu Leppänen

Parin vuoden takaisen ravikuninkaan paluu radoille ei ole valmentaja Jalmari Svartin mukaan vielä ajankohtainen.

Vitter on kilpaillut viimeksi heinäkuun alussa Suur-Hollola-Ajossa, ja muutenkin sen viime vuodet ovat olleet hyvin rikkonaisia. Tältä vuodelta sillä on neljä starttia ja viime kaudeltakin kisoja tuli vain viisi.

Alkusyksystä valmentaja Jalmari Svart oletti oriin palaavan radoille parin kuukauden sisään, mutta Vitteriä ei kuitenkaan ole näkynyt kilparadoilla.

”Kääntyi vähän mullinmallin koko systeemi”, Svart kuvailee. ”Yhdessä välissä näytti, että päästään jo ajamaan talven aikana kilpaa, mutta sitten tuli vielä takapakkia, ja hevosta hoidetiin vielä lisää. Ilmeisesti ensi viikon jälkeen sillä saa alkaa ajaa juosten.”

Vitterin ongelmat ovat jääneet suurelle yleisölle enemmän ja vähemmän mystisiksi. Osittain sellaisia ne ovat myös sen taustajoukoille.

”Sen voi sanoa, että yhdessä jalassa on käynyt periaatteessa kaikki mahdollinen, mutta mikään ei ole päässyt hirveän pahaksi”, Svart kuvailee. ”Sitä olen koko ajan toitottanut, että tällaisen hevosen kanssa ei oteta mitään riskejä. Tavallisella hevosella olisi ajettu tänä aikana kymmeniä lähtöjä, mutta Vitterin kanssa yritetään elää mahdollisimman tarkasti.”

Nyt tilanne joka tapauksessa näyttää Svartin mukaan lupaavalta.

”Olen optimistinen, mutta olen varmaan ollut sitä liiankin kanssa”, Svart naurahtaa. ”Ei tätä lajia kestä, jos ei ole optimisti. Toiveissa vielä on, että päästäisiin talven aikana ajamaan kilpaa.”

Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti