Wassi korjasi potin Missikisassa

11.9.2018 - 20:14 | Miika Lähdeniemi Uutiset

Seppo Suuronen nousi kuninkuusraveissa 2019 lajin suurten joukkoon, vaikka hänen tallistaan ei ollut hevosia mukana. Kuva: Ville Toivonen

Nelivuotiaiden suomenhevostammojen Missikisan vienyt Wassi nosti uransa voittosumman jo 20 000 euroon.

Teivossa ajettiin tiistai-iltana 4-vuotiaille suomenhevostammoille rahakas Missikisa, jonka voittaja kuittasi 6000 euron ykkösrahat. Missikisa oli lopulta Esa Holopaisen ajaman ja Seppo Suurosen valmentaman Wassin hallintaa.

Wassi kilpaili edellisen kerran lauantaina Oulu Expressin finaalissa, jossa se laukkasi alussa. Startti ei painanut tiistaina jaloissa, kun Wassi haki 40 metrin takamatkalta jo ensimmäisessä kaarteessa kärkipaikan ja hallitsi sen jälkeen mielin määrin tilannetta. Etusuoralla rinnalle hyökännyt Tupla-Siro laukkasi toistuvasti ja viimeisellä kierroksella ainoana tuntumassa pysyi Leikillä. Sen oli kuitenkin tyytyminen kakkossijaan, kun Wassi paineli helppoon voittoon ajalla 31,2/2140.

”Tamma on vähän laiska menemään, mutta kun toinen tulee lähelle, se alkaa vastaamaan. Helposti se voitti”, Esa Holopainen summasi voittajahaastattelussa. ”Uskon, että tästä kehittyy hyvä hevonen. Wassi on keskentekoisen tuntuinen hevonen ja ensi talven kun saa treenata, on mielenkiintoista seurata jatkoa.”

Teivon voitto nosti Wassin voittosumman tasan 20 000 euroon, jonka myötä se on ikäluokan eniten tienannut tamma. Edellisen kerran suomenhevostamma on tienannut nelivuotiskaudellaan yli 20 000 euroa vuonna 2015, jolloin Ypäjä Illeri ansaitsi mm. Kriteriumin kolmossijan ansiosta 21 550 euroa. Wassi on voittanut tänä kesänä pari rahakasta nuorten lähtöä ja oli myös Landen Paukun voittamassa Pikkupelimanni-finaalissa neljäs.

Jaa artikkeli:

Uutiset

Jätä kommentti