Wim Paal: ajan keulasta!

13.4.2019 - 15:48 | Riku Niittynen Uutiset Suomi

Wim Paal ei tunnetusti kuvia kumarra: ajan keulassa koko matkan! Kuvat: Antti Savolainen

Seinäjoki Race odottaa parin tunnin päässä, ja paikkakunnalla on jo täysi tohina päällä. Ilmassa on urheilujuhlan tuntua. Wim Paal ei tule antamaan periksi päälähdössä. Lue hänen ja muiden ulkomaisten kommentteja.

Wim Paalilla on uusi ässä tallissaan, viime vuoden Elitloppetin nelonen Dreammoko. Se on vaihtanut saksalaisvalmentajan Halmstadin talliin viime startin jälkeen, ja mies uskoo hevosen parantavan otteitaan muutoksen ansiosta. Hevosen uusi hoitaja on suomalainen Taija Lapatto.

”Ajoin alkuvikosta Halmstadin radalla hiitin, ja uskon senkin perusteella että Dreammoko on kärjessä tänään”, Paal arvioi.

”Se meni 20 läpi kaksi kierrosta, mutta se riittää. Viime startti on aika tuore, ja hevonen tuntuu oikein hyvältä. Jos saan keulan, ajan siitä, mutta ei se välttämättömyys ole. Uskon että ori parantaa vielä starttien myötä, mutta toivottavasti se antaa riittäviä näyttöjä tänään jatkaakseen huippulähdöissä, esimerkiksi Finlandia-ajossa. Mutta mennään askel kerrallaan. Kyllä se tänään neljän joukossa on, jos ei ihmeitä tapahdu, mutta kisa on kyllä hämmästyttävän tasainen ja mielenkintoinen.”

Johan Untersteiner ei vielä alkuraveista ollut saapunut paikalle, mutta Andreas Johansson hoitaa Pastore Bobia ja kertoi kuulumiset.

”Luulen, että ruuna on viime vuodesta kehittynyt”, Johansson vakuuttaa.

”Ainakin se tuntuu treeneissä siltä. Se avaa lujaa, tosilujaa, mutta ei keula ole välttämättömyys. Norjan startti oli lopulta ehkä juuri hyvä, vaikka ensin se tuntui pettymykseltä. Se oli kisan jälkeen aivan voimissaan, kuin hiitin jälkeen. Uskon myös että se on jo tosi hyvä tänään, ihan kärjessä. Ainakin kaikki on mennyt nyt koko ajan tosi nappiin. Jos Johan ei kohta tule, joudun itse ajamaan, ja se olisi eka starttini. Minulla on kyllä kilvanajokortti, mutta se ei taida riittää suoraan tuolle tasolle.”

Hans R Strömberg On Track Pirateninin takaa vaikutti myös varovaisen tyytyväiseltä.

”Olemme muiden armoilla takarivistä”, Strömberg huomauttaa.

”Saatan koittaa ykkösen takaa liikkeelle. Jotain ovelaa tässä täytyy keksiä. Hevonen tuntuu ihan hirmuhyvältä, mutta takaa on tulemista näissä lähdöissä, varsinkin kun lähtö on uskomattoman tasainen. Tosin Italian mies kyllä varmasti pitää vauhtia, se olisi meidän mahdollisuutemme.”

Hans R Strömberg.
Jaa artikkeli:

Uutiset Suomi

Jätä kommentti