Uutisviikko minuutissa – Mitä kaikkea viime viikolla tapahtui?

17.6.2019 - 22:58 | Jari-Pekka Rättyä Artikkelit

Kymi Grand Prix'ssä juhlittiin ruotsalaista yllätysvoittajaa Racing Mangea. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Tuliko oltua reissussa, tai oliko työ- tai muita kiireitä niin, että ravit ja raviuutiset jäivät seuraamatta? Ei hätää, Ravinetti auttaa pääsemään takaisin kärryille!

Toki siltä varalta, että haluat perehtyä joihinkin uutisaiheisiin tarkemmin, olemme lisänneet tekstin linkkejä uutisiin.

Maanantai 10.6.

Viikko alkoi järkytyksellä: Mascate Matchia ei ollut hyväksytty mukaan Gävlen täyden matkan E3-karsintoihin, vaikka maksut oli viimeisen päälle maksettu! Loppu hyvin, kaikki hyvin: Eskilstunan rata korjasi virheen, ja Mascate Match pääsi mukaan ja sai  eräänsä vieläpä ykkösradan.

Huojentava uutinen Ruotsista – Mascate Match sittenkin E3:een

Oulussa Vaellus palasi voittokantaan ja osoitti olevansa valmis kovempiinkin tehtäviin, vaikka Menoks tarjosi hyvän vastuksen.

Tiistai 11.6.

Ravinetti uutisoi  Top Of The Worldin siirtyneen Christa Packalenin talliin, Midnight Hourin uran olevan 90-prosenttisella todennäköisyydellä ohi ja Victory Bonsain viettävän kesän laitumella jännevammasta toipuen.

Top Of  The World vaihtoi tallia – ei dramatiikkaa taustalla

Midnight Hourilla taas hankosidevamma – ”90-prosenttisesti eläkehevonen”

Victory Bonsailla jännevamma – ”Koitetaan uudestaan talvella”

Hevosurheilu uutisoi Rovaniemen raviradan uudeksi toimitusjohtajaksi valitun Anna Paavolan.

HU: Mäntyvaara sai yllätysnimen toimitusjohtajaksi

Porissa Keisar voitti montén SM-karsinnan, ja New Life Wheels sooloili täyden voltin voittoaikaan 13,8. Suonenjoella Pirjo Karhunen palasi 5,5 vuoden jälkeen valmentajan roolissa radoille, ja Lago Negro oli heti hienosti toinen – rattaillaan kukas muu kuin Eero Hakkarainen! Tervetuloa takaisin molemmat!

Keskiviikko 12.6.

Ravinetti paljasti, kuka on Costellon uusi ykköskuski: Antti Tupamäki. Vastuuvalmentajaksi vaihtuu Ville Herttuan kilpailukiellon ajaksi hänen puolisonsa Tia Malinen.

Costello vahvasti tulossa taas – ohjastajan sukunimi ei muutu

Sokru ja Loikkaus antoivat A.V. Marttilan Tammasarjassa vahvat kuningatarkisanäytöt. Huimariinan ravi ei puolestaan sujunut, ja peli pilaantui viimeiseen kaarteeseen mentäessä laukkaan.

Torstai 13.6.

Ilkka-ajojen finaaleissa Seinäjoella juhlivat suursuosikki Likser ja yllättäjä Hudson Web. Likserin voitto oli Mikko Niemistölle ohjastajana uran sadas.

Perjantai 14.6.

Hippos julkisti Kavioliigan syksyn paikkakunnat.

Hippos: Tässä ovat Kavioliigan syksyn paikkakunnat – liigan startti 7.9. Oulussa

Hevosurheilu uutisoi viime vuoden kuninkuuskisan kolmosen Camrin lähestyvän starttikuntoa ja jopa Lahden kuninkuuskilpailun olevan mahdollisuuksien rajoissa.

HU: Camrin paluu lähenee

Teivossa nähtiin radalla supertamma Staro Miami ja superbändi Popeda. Staro Miami joutui tyytymään 20 metrin pakilta kolmanteen sijaan paalun Fullhand Comeryn vedettyä keulassa lujaa ja tarjottua voiton avaimet selässään peesanneelle Majestic Manille.

Lauantai 15.6.

Racing Mange tuli, näki ja voitti Kymi Grand Prix’n. Selityksittä parhaan voittajan takana nähtiin hyviä suomalaisesityksiå: Next Direction oli keulasta toinen ja Chief Orlando toisesta parista ulkoa neljäs. Callela Ladyboss oli tammojen paras, Staro Moschino 4-vuotiaiden ja Cameron Evo 5-vuotiaiden ykkönen, Captivate maratonin vahvin ja ranskalaisvieras Terribile GSO montén kuningatar. Suomenhevosten puolella Pyörylän Paroni sai pitkään hakemansa täysosuman, kun Välähdys oli laukkatuulella. Ponilähdössä Pomona II paineli ME-vauhtia.

Kymi GP:n voittajan riemu ja muiden jälkipelit videolla

Ruotsin puolella valtaan palasi Bodenissa Propulsion, ja Makethemark oli sen rinnalta urhea kakkonen.  Voitto oli Propulsionille Norbottens Stora Prisissä neljäs peräkkäinen. Ravien ainoaksi suomalaisvoittajaksi jäi Ypäjä Lamborghini.

Kuningaskunnassa kaikki hyvin – Propulsion palasi valtaistuimelle

Sunnuntai 16.6.

Mascate Match täytti odotukset Gävlen E3-karsinnoissa ja pääsi odotettuakin helpommalla pahimpien kilpakumppanien laukattua. Myös Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu voitti oman karsintansa keulasta. Eskilstunan finaaliin Mascate Match sai radan 3 ja Grande Diva Sisu radan 2.

Mascate Match kuin hölkkälenkillä – Myös Grande Diva Sisu karsintavoittoon

Torniossa Tuulenpoju ravasi kauden avausvoittonsa uudella rata-ennätysajalla 22,0.

 

 

Jaa artikkeli:

Artikkelit