Uutisviikko minuutissa: Suru-uutinen, Kavioliigaa ja Oulu Expressit

9.9.2019 - 11:23 | Jari-Pekka Rättyä Artikkelit Suomi

Kyösti Saranpäätä jäi kaipaamaan suuri joukko raviystäviä eri puolilta maata. Kuva vuoden 2018 Nordic King -raveista Härmästä. Kuva: Anu Leppänen

Viime viikon pysäyttävin uutinen oli Kyösti Saranpään, 71, menehtyminen nopeasti edenneeseen sairauteen.

Ravinetti tiivistää maanantaisin edellisen raviviikon tärkeimmät uutiset meiltä ja muualta, radalta ja radan reunalta. Tässä viime viikon yhteenveto:

Maanantai 2.9.

Ravinetti kertoi Jokivarren Kunkun, Eevartin ja koko Antti Ojanperän tallin tuoreet kuulumiset.

Jokivarren Kunkku palasi voittajana – ”Ihan sellainen kuin ootettiin”

Magic Mondayn syyskausi starttasi Turusta ja Joensuusta. Olli Koivunen voitti Turun kohteista kaksi ja oheislähdöistä yhden.

Tiistai 3.9.

Ravinetti paljasti Hannu Korven harkitsevan täyspäiväiseksi raviurheilijaksi ryhtymistä.

Viikon vieras: ”Se on nyt mietinnän paikka”

Teivossa 4-vuotiaiden suomenhevostammojen Missikisan voitti  odotetusti Suven Sametti. Bret Boko jaksaa ja jaksaa – voitti jälleen kerran.

Keskiviikko 4.9.

Suru-uutinen kertoi, että Vermon ja jo Käpylän pitkäaikainen kilpailusihteeri, raviurheilun syväasiantuntija Kyösti Saranpää oli kuollut.

Hevosurheilu: Kyösti Saranpää poissa

Vermossa juoksi joukko ykköstason suomenhevosia. Joriini löi A.T. Veetin, ja tammatasoituksen voittoon kiri Hetviina. Lämminverisistä Donato E. ja Sultan Journey vakuuttivat kuolemanpaikalta.

Antti Ojanperä osti Deauvillen huutokaupasta Suomeen Icare des Mollesin (Brilliantissime) ja torstaina vielä Interlude Fermin (Bird Parker) ja Iago Vicin (Prince Gede).

Hevosurheilu: Ojanperä hankki sukuvarsan

Torstai 5.9.

Hippos ja Veikkaus pitivät yhtä aikaa mielenkiintoiset tiedotustilaisuudet.

Pelikoneiden vähentäminen uhkaa suoraan ravien palkintoja

Matias Salo tervehtii ilolla Kavioliigaa – ”Sopii tälle kuin nenä päähän”

Ravinetti uutisoi Tomi Haapion palanneen Ruotsiin ja Vermon maalipaalun siirtyneen uuteen paikkaan.

Tomi Haapio palasi Petri Salmelalle

Kuka on ensimmäisenä paalulla Vermossa?

Perjantai 6.9.

Ravinetti uutisoi Mika Forssin, Katja Melkon ja Tamara Skutsnabbin osallistuvan ensi viikolla Ruotsin ammattivalmentajan lisenssikurssille.

Forss ja Melkko Ruotsin A-lisenssikurssille keskiviikkona

Reima Kuislan uusi apuvalmentaja on Janne Manninen.

Reima Kuislalle uusi aputreenari – ”Kuin syömään käskisi”

Oulussa alkoi taisto Heinäpään herruudesta, jonka jakoivat lopulta lauantain päälähdön jälkeen Jorma Kontio ja Pekka Korpi.

Uumajassa ajettiin Breeders Crownin alkueriä. Mika Forss voitti 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien lähdön Dante Godivalla, joka tähtää myös Ruotsin Kriteriumiin.

Lauantai 7.9.

Oulussa Parvelan Retu jatkoi voittoputkensa jo 12:n mittaiseksi. Lämminveristen Oulu Expressissä Markku Niemisen talli juhli kaksoisvoittoa Raskolnikov Fridolla ja Sahara Peyotella. Kavioliigan ensimmäiset lähdöt voittivat Josveis ja Mr Golden Quick.

Mika Forss ajoi Solängetissä vakuuttaviin voittoihin Dixie Brickin ja Global Undecidedin. Timo Nurmoksen T75-hattutempun valmentajana täydensi Istanbul Boko. Suomalaisvieras Gold Narva laukkasi alussa ja lopussa, mutta liikkui laukkojen välissä hienosti ja olisi ravilla ilman muuta pärjännyt.

Mika Forss juhli Ruotsin T75:ssä Nurmoksen hevosilla

U.E.T. Trotting Mastersin finaalin Vincennesissä voitti onnekkaasti Propulsion, kun isäntien suosikki Cleangame laukkasi ykkösenä maaliin.

Propulsion sai UET Mastersin myös Vincennesissä

Sunnuntai 8.9.

Norjan Kriteriumien ja Derbyjen finaalit kylmäverisille ja lämpöisille tarjosivat Bjerkessä kahdeksan finaalia. Kylmäveripuolella Öystein Tjomsland oli kuningas voittamalla Derbyn Nordsjö Odinilla (Tekno Odin) pitkään kolmatta kiertäen ja ottamalla kaksoisvoiton Kriteriumista.

Lämminverisissä Geir Vegard Gundersenin talli oli esillä eniten. Isäntä vei Derbyn Max Bradylla (Cantab Hall) niukasti, kun poikansa ajokki Noble Superb (Maharajah) jäi pussiin voittajan selän taakse ja kolmanneksi. Voittaja nappasi lämminveriderbyssä peräti kahden miljoonan Norjan kruunun (n. 200 000 euroa) tilin. Miljoonan palkinto tuplautui, sillä voittajaori, kuten useimmat finalistit, oli premiechansattu.

Päivän upein oli ehkä kuitenkin kyseisen pussiin jääneen Magnus Teien Gundersenin ajokki Hillary B.R. (Muscle Hill)., joka voitti Tammaderbyn ”puolella suoranmitalla”, ja jolla on nyt urallaan 14 starttia eikä yhtään tappiota. Gundersenin tallin hevoset on ilmoitettu myös syksyn UET Grand Prix’hin, jonka finaali ajetaan Vermossa 12.10.

Porissa ratkottiin Satakunnan Ravinaisten mestaruus ja Jouni Miettisen tallin herruus. Ensin mainitun voitti Minna Rampa ja jälkimmäisen Larvan Hurmos.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelit Suomi