Uutisviikko minuutissa: suurten kolhujen mutta myös ilon viikko

22.7.2019 - 19:19 | Riku Niittynen Artikkelit

Aubrion Du Gers, tässä valmistautumassa Elitloppetiin toukokuussa, oli yksi uutisviikon kurjista hekistä. Hyviäkin sentään oli. Kuva:Terhi Piispa-Helisten

Jos tarvitset pikakelausominaisuutta tietääksesi tai saadaksesi mieleesi, mitä menneellä viikolla raveissa tapahtui, tilaisuutesi on tässä. Ravien uutisviikko minuutissa.

Maanantai 15.7.

Inatt Boko kuoli radalle Solvallan lounasraveissa. Katja Melkon hevosen kohtelu – lähtöä ei keskeytetty, vaikka ruuna makasi tuupertuneena juuri sisäkentän puolella, kun matkaa oli reilusti yli kierros maaliin – puhutti Ruotsissa kovasti, samoin radan kunto. Solvallan kavioura kestää sadetta nykyään huonosti.

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/melkon-tallin-inatt-boko-kuoli-solvallassa/

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/solvalla-ankarassa-ryopytyksessa-inatt-bokon-tapauksesta-ja-radasta/

Journey Stable palkkasi Martti Ala-Seppälän managerikseen, ja hevosmarkkinoilla alkoi tapahtua. Noin parikymmentä hevosta myytiin pikatahtiin.

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/ala-seppala-journey-stablen-hevosten-uusi-manageri/

Tiistai

Niukasti Elitloppetissa toukokuussa kakkoseksi jäänyt Ranskan paras ruuna Aubrion Du Gers kuoli valmennuksessa tapahtuneessa törmäyksessä tallikaveriinsa, jolla kävi myös huonosti. Aubrionin hoitaja loukkasi itsensä pahasti Aubrion, 9, ei voinut voittaa Prix d’Ameriqueta, koska siihen ja muutamaan muuhun isoon kisaan Ranskassa ruunahevoset eivät pääse.

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/kymi-gpn-sankari-aubrion-du-gers-kuoli-treenikolarissa/

Huonot uutiset eivät rajoittuneet Aubrioniin, vaan tiistaina kerrottiin tutkimuksesta, jossa oli tutkittu kuolainten hevosille aiheuttamia harmeja. Tämä on aiheuttanut paljon keskustelua, ja se on varmasti hyvästä, mutta onko kuolainasia oikeasti ongelma, siinäpä kysymys?

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/mt-startin-jalkeen-tehdyissa-tutkimuksissa-loydettiin-yleisesti-kuolainten-alueen-vaurioita/

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/kuolainartikkelista-paljon-keskustelua-tama-ei-ole-koko-tilannekuva-tarvitaan-lisaa-tutkimusta/

Keskiviikko

Harvoin jos koskaan pakka on ollut näin avoin kuninkuusravivalintojen suhteen. Keskiviikkona ilmestyi viimeinen kuninkuusraviranking ennen maanantain 22.7. ilmoittautumisia ja keskiviikon 24. päivä lopullisia valintoja.

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/tahen-toivomus-porhalsi-orien-karkeen-uudet-tammat-nousussa/

Torstai

Jo edellinen viikko oli monessa suhteessa kurja, kun Antti Teivaisella todetusta syövästä kerrottiin ja Olli Koivunen lensi lauantaina Torniossa tosi kipeästi selälleen radalle. Onneksi selässä ei ollut mitään rikki, mutta nuori turkulainen joutui pitämään taukoa kilvanajosta torstaihin saakka, jolloin saatiin hyviä uutisia:

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/olli-koivunen-palaa-karryille-porissa/

Perjantai

Aubrion De Gersin valmentajan Jean-Michel Bazirén talli koki tiistaina siis äärimmäisen kovia, mutta perjantaina tuli taas iloakin. Miehen ajama ja valmentama uusi menestysruuna Cleangame voitti Prix Buenos Airesin 45000 euron ykköspalkinnon Enghienissä Pariisin kakkosradalla.

Voit katsoa Cleangamen tiedot ja mainitun lähdönkin (kohdasta video kunkin lähdön kohdalta oikeasta laidasta klikkaamalla nuolta) tästä linkistä.

Myöhään perjantai-iltana ruotsalaisvalmentajat saivat lisää ikäluokkamenestystä USA:sta viime viikolla. The Hambletonian lymyää reilun puolentoista viikon päässä lauantaina, ja varsinkin nuorella Marcus Melanderilla on erikoinen tilanne. Ori Gimpanzee (Chapter Seven) on 12 startissaan urallaan vielä tappioton, mutta tallin Greenshoe (Father Patrick) on vielä isompi suosikki ikäluokan suureksi nimeksi ja Green Manalishikin (Muscle Hill) on tyrkyllä huipulle. Jälkimmäisen vedonlyöntimiljonääri Anders Strömin Stall Courant omistaa yksin ja kaksi muuta mainittua osakkaana.

Pääset Gimpanzeen New York Sire Stakes-uutiseen tästä.

Lähdön näkee videolta tästä (perjantai lähtö 8).

Lauantai

Kuninkuusravivalinnat menivät entistä enemmän uusiksi Mikkelin Suurmestaruudessa.

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/suurmestaruus-laittoi-suomenhevostaivaan-tahdet-jarjestyksen-valkyn-tuisku-loistaa/

Sunnuntai

Makethemark otti ansaitun St Michel -voiton – erityisen ansaittu se oli valmentajalle Petri Salmelalle. Surun viikon päätteeksi oli hyvä katsella Salmelan, ohjastaja Ulf Ohlssonin, joka on ollut hyvin sitoutunut projektiin sekä hoitaja Anne Raatikaisen iloa.

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/makethemark-naytti-kuuluvansa-huipulle-st-michelissa/

Graceful Swamp kieltäytyy häviämästä.

https://www.ravinetti.fi/uutisarkisto/graceful-swamp-kaikkien-aikojen-lupaus/

Trebolilla, 12 vuotta, Kymi GP -voittajalla 2015 ja -16, on maailman pisin voittoputki.

Linkki Travrondenin uutiseen 49. perättäisestä voitosta.

Jaa artikkeli:

Artikkelit