64-varma Ranch Kelly ennätysjahdissa

14.5.2019 - 10:44 | Tero Sipakko Vihjeet

Hannu Torvisen ohjastama Ranch Kelly tavoittelee nimiinsä jo viidettä Suomen ennätystä. Kuva: Antti Savolainen

Seinäjoen kuukauden takaisessa kansainvälisessä suurkilpailussa vaisusti suorittanut Ranch Kelly palasi radoille Lahdessa lauantaina ajetussa kultadivisioonan karsinnassa, jossa Hannu Torvinen tyytyi sovinnolla paikkaan johtoon edenneen T.Rexin takana.

Kärkihevonen sai vetää mieleistään tahtia ja pisteli päätöspuolikkaan 1.12:n lukemiin. Vauhti kiihtyi kunnolla vasta aivan lopussa, eikä reilut sata metriä ennen maalia tilaa saanut Ranch Kelly pystynyt enää tosissaan haastamaan, vaikkei hävinnyt kuin kaulanmitan.

Anne Luttinen kertoi jo etukäteen, että starttiin lähdetään matalalla profiililla ja keskiviikon lähtö Vermossa on tärkeämpi.

 

Toto64-kierroksen aloittavassa koitoksessa vastassa on vain tammoja. Sitäkin ratkaisevammaksi tekijäksi taitaa nousta juostava matka, jota riittää yli kolmen kierroksen verran. Sisäradan lähtöpaikka voisi jossain tapauksessa koitua kohtaloksi, mutta juuri nyt siitä voi olla enemmän iloa kuin haittaa.

Lähtö on nimetty SE-kokeeksi, koska 3100 metrin ryhmäajoja järjestetään erittäin harvoin ja tammojen ennätys on tässä kategoriassa lievästi sanottuna vaatimaton. Sekä oriiden että tammojen puolella on menty kovempaa volttilähetyksellä, mutta tammojen osalta ryhmäajon ennätys on niin heikko, että se korjaantuu keskiviikkona lähes sataprosenttisen varmasti.

Ranch Kellyn nimi komeilee ennätystilastossa jo entuudestaan neljässä eri kategoriassa, ja nyt sillä on oiva tilaisuus ottaa viides kiinnitys.

 

Vihjeessä ei ole toista varmaa, mutta merkkien määrä vähenee tuntuvasti kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla.

Hieman yli kuukauden paussilta tuleva Nemea Facade lähtee suosikkina 2600 metrin tasoitusajoon, jossa tammat saavat etumatkaa. Niitä onkin mukana täysi tusina. Nemea Facaden lisäksi mukaan kelpuutetaan paalupaikalta kiihdyttävä Like It Or Not sekä sen takaa aloittava Zizzy Highness, joka kiri Turun perjantaisessa välistartissa loppuhetket tulisesti.

 

Risto Airaksisen tallista kahdella voitolla aloittanut Dancinginthedark voi kasvattaa putken kolmen mittaiseksi, jos pääsee taas sujuvasti johtopaikalle. Esteeksi voi muodostua Westcoast Skipper, ja jos näin käy, muiden mahdollisuudet paranevat. Varmistukseksi otetaan kuitenkin vain Hurricane Boshoeve, jota tasaisen reipas tempo suosisi.

Päätöskohteessa erottuu takamatkan kaksikko Tahtova ja Sheikki, joilla tuntuisi olevan rahkeita ainakin rodun huipun tuntumaan.

Lähtö 1: 1 Ranch Kelly (6, 7)

Lähtö 2: 10 M.A. Piste, 14 Enon Vilppi, 8 Onon Nopsahotti, 6 Ohikiitävä, 3 Adven Ture, 11 Hurjaharja (5, 16)

Lähtö 3: 10 Shadow Woodland, 8 Cavalier Brodde, 9 Lonely Rider, 1 Silent Victory, 11 Celebrity Lane (13, 3)

Lähtö 4: 9 Nemea Facade, 1 Like It Or Not, 8 Zizzy Highness (13, 10)

Lähtö 5: 6 Dancinginthedark, 5 Hurricane Boshoeve (3, 11)

Lähtö 6: 11 Sheikki, 10 Tahtova (9, 8)

1 x 6 x 5 x 3 x 2 x 2 = 360 riviä = 36 euroa

Lähtö 1: Ranch Kelly tuskin kohtaa voittajaansa tässä lähdössä.

Lähtö 6: Sheikki ja Tahtova vääntävät kohteen voitosta tiukasti.

Arto Hammarin ohjastama Sheikki tulee Vermoon voitto ja ennätys alla. Kuva: Anu Leppänen
Jaa artikkeli:

Vihjeet