Asetelmat ratkaisevat varmavalinnan Vermon 64-kierroksella

8.10.2019 - 16:00 | Arto Sipakko Vihjeet Suomi

Cragganmore on MT Ravinetin 64-vihjeen varma. Kuvassa ruuna voittaa Jukka Torvisen ajamana. Vermossa rattailla on Iikka Nurmonen. Kuva: Anu Leppänen

Ensi keskiviikon Toto64-kierros on mielenkiintoinen, sillä suuria suosikkeja ei kohteissa ole. Vihje tehdäänkin ideavarman varaan.

Cragganmore pääsee pitkän matkan tasoituksessa liikkeelle takamatkan juoksuradalta ja etenee todennäköisesti heti kärjen tuntumaan. Suosikki Cacshot on esiintynyt epävarmasti ja joutuu joka tapauksessa kiertämään pitkään, joten Iikka Nurmosen ohjiinsa taas saavalla Cragganmorella on paikka menestyä. Valjakon ensimmäinen kilpailu päättyi 1.12-vauhtisen kirin jälkeen voittoisasti.

”Lahdessa Cragganmore voitti selvästi, ja loppusuoraa sai vain lasketella”, valmentaja Ilkka Ropa kertaa viime starttia.

”Ihan tyytyväisiä oltiin esitykseen, eikä sen jälkeen ole ollut mitään negatiivistä. Mailerina en ole hevosta pitänyt, mieluummin tuntuu että se jaksaa mennä, joten matka keskiviikkona sopii. Lähtöpaikka on hyvä. Parijonossa Cragganmore ei aina pidä toisen selkää, ja parempi että pääsee heti ulkoradoille. Juoksunkulku ja muu aina vähän sanelee, mutta ainakin totoon odotetaan ja toivotaan hevosta.”

Omasta valmennustallista Nurmosella on päätöskohteessa kilpaileva Look Complete. Se oli syyskuun molemmissa juoksuissaan mainio ja kiri todella kovaa viimeksi. Nytkin ruuna nousee voittokamppailuun, mutta varmaksi sitä ei voi suositella. Yes Hill on parantanut selkeästi otteitaan ja tarjoaa johtopaikalta tiukan haasteen.

Avauskohteen suosikki Immersive Workout kannattaa myös varmistaa, sillä se kohtaa selvästi rutinoituneempia tammoja. Viime keskiviikkona Mika Forssin valmentama ja ajama nelivuotias voitti helposti johtopaikalta. Avauskisassaan se oli laukan jälkeen hyvä kolmas. Ainakin Daisy Nash kuuluu mukaan systeemeihin. Sen pitäisi parantaa otteitaan, ja lähtöpaikkakin on paras mahdollinen.

Lauantain T75-finaalissa toiseksi sijoittunut Mopoheikki hakee Vermosta uutta finaalipaikkaa. Tehtävä on periaatteessa helpompi, mutta Villikamu ja Syneri ovat siksi vauhdikkaita, että Mopoheikin juoksun täytyy onnistua hyvin, mikäli se mielii voittaa.

Myös kovemmassa kylmäverilähdössä pelihevoset erottuvat. Lissun Eerikki ei ole voittanut viime starteissa, mutta tehtävätkin ovat olleet vaativampia. Vaellus palasi Forssan Toto75-kierroksella parrasvaloihin ja on takarivistäkin kova haastaja. Talven lähestyessä parantava Tee Wee Paroni ja hyvän juoksun saava Hevillä otetaan mukaan. Vinksa on tehnyt mailin matkoilla mainioita juoksuja. Vermon pidennetyllä maalisuoralla voitto täydellä matkalla tulisi yllätyksenä.


Lähtö 1: 2 Immersive Workout, 1 Daisy Nash, 5 Exceptional, 6 Lex Liberty (10, 8)
Lähtö 2: 4 Mopoheikki, 2 Villikamu, 11 Syneri (3, 10)
Lähtö 3: 2 Othellos Magi, 9 Borgmester, 4 Lady Luck, 5 Fernando Vixi (10, 3)
Lähtö 4: 11 Cragganmore (16, 5)
Lähtö 5: 7 Lissun Eerikki, 10 Vaellus, 1 Tee Wee Paroni, 2 Hevillä (6, 4)
Lähtö 6: 6 Look Complete, 4 Hill Yes (7, 10)
4 x 3 x 4 x 1 x 4 x 2 = 384 riviä = 38,40 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi