Atupem jatkaa Toto75-rivin luottohevosena

5.4.2019 - 11:18 | Juha Jokinen Vihjeet

Joensuu-ajon näyttävä kaksinkamppailu: sisäpuolella Chief Orlando haraa vastaan, mutta Atupem rutistaa lopulta väkisin ohitse.

Santtu Raitala on tottunut menestymään Atupemillä. Kuvassa valjakko rutistaa ulkorataa pitkin ohi Chief Orlandon ja Mika Forssin Joensuu-ajossa. Kuva: Ville Toivonen

Antero Tupamäen valmentama Atupem toimi systeemin kivijalkana Kouvolassa. Santtu Raitala kierrätti taloudellisella tyylillä juoksevan lahjakkuuden johtavan rinnalle kierros ennen maalia, eikä valjakko antanut muille mahdollisuuksia. Atupem hallitsee kaikki juoksupaikat ja ohjastaja voi valita taktiikan tarpeen mukaan.

Tähen Toivomus palasi tasolleen Vermossa. Se jäi haparointinsa myötä joukon hännille, mutta kiri silti vastustamattomasti voittajaksi. Polara voi parantaa lyhyen starttivälin ansiosta paljon.

Päätöskohde on tasokas Pilvenmäki Special-finaali. Hightower Comery näytti karsinnassa erino-maiselta ja kiri maalisuoralla helppoon voittoon. Nemea Facade on sitkeä tamma, eikä sitä kannata unohtaa peleistä.

Intuto on kilpaillut hienossa kunnossa monta kuukautta. Talvella kaarrejuoksun kanssa tuskaillut ori on viime kilpailuissaan ollut mainio.

”Tuntuu hullulta sanoa näin, mutta Intuto ei vieläkään ole aivan satku. Se tekee aina työnsä hyvin, mutta aivan kaikkea se ei silti anna ulos. Sillä on ollut hieman alakerrassa ongelmia ja saattaa olla, että se sen vuoksi hieman säästää itseään. Jos se jonakin päivänä antaa radalla kaikkensa, se pystyy kahlaamaan läpi sarjojen. Ravi on sujunut viime aikoina hyvin, eikä kurveissa ole enää ollut ongelmia”, kertoi ohjastaja Samuli Innanen.

Vermossa Intuto aloitti pitkän kirinsä jo 800m ennen maalia. Ilman vetoapua alkanut kiri eteni mallikkaasti, kunnes eteen nousi kilpakumppani.

”Heti kun kaveri nousi Intuton eteen, se jäi pari metriä ja ohjista katosi paine. Se olisi ollut tosi lähellä voittoa, jos olisi saanut tulla loppumatkan vapaata rataa. Lähtöpaikat ovat olleet tällä kaudella huonoja ja juoksuista on tullut raskaita. Upeasti hevonen on kuitenkin kilpaillut, eikä voit-tokaan suuremmin yllättäisi”, jatkoi Innanen.

Lähtö 1: 4,5 (9,1)
Lähtö 2: 10,14,12,8 (11,6)
Lähtö 3: 1,6,11 (4,2)
Lähtö 4: 3 Kartier (9,13)
Lähtö 5: 10 Atupem (2,1)
Lähtö 6: 2,5,1,4,12,8,9 (11,3)
Lähtö 7: 2,5,4,1,9,11 (3,6)

1008 riviä x 0,05e = 50,40e

 

Toto75-5 10 Atupem. Tyylikkäillä voitoilla kautensa avannut lahjakkuus on valmis koviin kansainvälisiin koitoksiin. Ilman epäonnea voittanee.

Toto75-2 5 Leemarks Felicia. Pärjännyt hienosti helpommissa tehtävissä. Nyt kivikova vastus.

Toto75-3 6 Cash No Limit. Parantaa kaiken aikaa otteitaan ja pystyy taistelemaan voitosta.

Jaa artikkeli:

Vihjeet